Informiši se

#StayHome: Omladinske razmene od kuće?

#StayHome: Omladinske razmene od kuće?

Od uvođenja vanrednog stanja povodom virusa COVID-19, mladi su preplavljeni pozivima za različite besplatne onlajn sadržaje u oblasti edukacije, kulture, sportskih aktivnosti itd. Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada (NAPOR) pokrenula je ideju koja je zasnovana na interaktivnosti i omogućavanju direktne razmene između mladih, a uz promociju principa #ostanikodkuce, kako bi se mladi maksimalno zaštitili. 

Ideja serijala Omladinska razmena od kuće - sve je moguće! jeste da omogući onlajn prostor za upoznavanje i povezivanje mladih iz različitih gradova, uz edukativni sadržaj u skladu sa interesovanjima mladih.

Poziv je namenjen organizacijama, omladinskim radnicima/cama i liderima/kama. 

Kako je zamišljeno?

  • Jednodnevne ili višednevne omladinske razmene koje okupljaju mlade iz najmanje dva grada u Srbiji;
  • Edukativni sadržaji/teme u odnosu na interesovanje mladih i tematsko opredeljenje uključenih organizacija;
  • Najmanje 10, najviše 100 mladih na jednoj razmeni, uključujući i omladinske lidere/ke i omladinske radnike/ce; 

Mesto dešavanja:

ZOOM sastanci ili Moodle platforma. NAPOR stavlja na raspolaganje svoje plaćene naloge, kao i smernice za korišćenje Zoom sastanaka.

Svi zainteresovani mogu na linku da ostave svoje podatke i nominuju temu za omladinsku razmenu od kuće.

Za podršku u umrežavanju i promociji tvojih omladinskih razmena možeš se obratiti Bojani Stojković na: bojana.stojkovic@napor.net ili putem telefona: 066/112228.

Mingl ti preporučuje da se obavezno prijaviš na program, jer ne samo što će ti slobodno vreme proleteti brže, već ćeš biti u mogućnosti da upoznaš dosta zanimljivih ljudi. Dosadašnje predloge Mingla o tome kako da provedeš vreme kod kuće, pogledaj ovde.

Tekst je preuzet sa ovog sajta. 

Najnovije