Pokreni se

Postani pionir u praksi

Postani pionir u praksi

Centar za cirkularnu ekonomiju poziva sve zainteresovane da učestvuju u EIT Climate-KIC programu Pioniri u praksi koji će ove godine biti realizovan ukupno deveti put i ujedno četvrti put u Srbiji.

EIT Climate-KIC je najveće EU javno-privatno partnerstvo, angažovano na ublažavanju klimatskih promena i smanjenju emisije ugljenika. Zahvaljujući podršci Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Climate-KIC aktivno deluje kroz mrežu od oko 400 partnera u 24 zemlje Evrope, među kojima dominiraju kompanije, visokoobrazovne i naučno-istraživačke institucije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva. 

Program Pioniri u praksi je najveći EU program profesionalne mobilnosti sa ciljem unapređenja znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja.

Program Pioniri u praksi obuhvata:

Onlajn obuku o sistemu inovacija, dve radionice, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim lokalnim klimatskim izazovom, radnu praksu u trajanju od četiri do šest nedelja u nekoj od 19 evropskih zemalja (Bugarska, Češka, Estonia, Finska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Španija), lično mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i finansijsku podršku projekta za troškove boravka na radnoj praksi.

U programu mogu učestvovati:

  • Pioniri – profesionalci koji rade u nekoj od relevantnih oblasti, žele da unaprede svoja znanja i veštine i koji će biti upućeni na radnu praksu u inostranstvo. Preduslov učešća: univerzitetska diploma, napredno znanje engleskog jezika (minimum B2) i najmanje dve godine radnog iskustva u relevantnim oblastima, prebivalište u nekoj od zemalja koje učestvuju i spremnost da pohađa sve segmenate programa.
  • Domaćini – kompanije/institucije/organizacije koje žele da ugoste profesionalca iz inostranstva i angažuju ga na konkretnom projektu bez troškova. Domaćini treba da obezbeđe radne uslove i pruže podršku pioniru u definisanju i realizaciji radnog zadatka.
  • Vlasnici lokalnih izazova – kompanije/institucije/organizacije definišu lokalni klimatski izazov i pružaju podršku pionirima pri osmišljavanju i razradi rešenja, u okviru grupnog projektnog rada.

Usled uticaja pandemije, program će ove godine biti implementiran u nešto izmenjenom formatu: Uvodna radionica i grupni projektni zadatak biće onlajn, dok radna praksa može biti realizovana u fizičkom obliku, ukoliko se stvore uslovi u međuvremenu.

Rok za prijavu učešća pionira je do 1. juna 2020. godine, a domaćina do 16. juna 2020. godine i možeš se prijaviti ovde

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama kontaktiraj: cirkularna@pks.rs

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije