Pokreni se

Budi reporter/ka i osvoji nagrade

Budi reporter/ka i osvoji nagrade

Proteklih meseci Vugl je uradio serijal kratkih filmova o medijskoj pismenosti. Uz njih su objavljivali i kvizove znanja i interaktivne klipove. Sada je red na tebe da se pridružiš projektu I ti si medij i nakratko postaneš građanin/ka-reporter/ka. Najbolji/a reporter/ka dobija iPhone X i besplatnu obuku iz mobilnog novinarstva.

Uslovi

  • Da imaš između 18 i 30 godina;
  • Da nisi zaposlen/a u profesionalnim medijima;
  • Da zapratiš Vugl na InstagramuFejsbuku i Tviteru;
  • Da pažljivo odgledaš sve što je rađeno u serijalu I ti si medij na sajtu Vugla i YouTube kanalu.

Do 24. juna na svom profilu na Instagramu, Tviteru i Fejsbuku izvesti kroz fotografiju, post ili kratak video o nekom problemu ili dobroj stvari u svojoj zajednici. To može da bude neki komunalni problem, neki dobar primer, vest o nekoj zanimljivoj osobi iz tvoje okoline. Bilo šta u skladu sa javnim interesom i pravilima po kojima nastaju vesti (sve imaš u videima).

Ti moraš biti kompletan autor, za koju god formu da se odlučiš (nema tuđih fotografija i snimaka). Obavezno taguj Vugl i stavi heš teg #itisimedij. Nemoj koristiti Instagram Story već svoj feed na Instagramu (isto važi i za Fejsbuk i Tviter).

Do 25. juna, tročlani žiri odabraće najkvalitetnijeg mladog građanina/ku izveštača/icu i nagraditi ga/je obukom iz mobilnog novinarstva, ali i sredstvom za rad – iPhoneX.

Tekst je preuzet odavde

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com


Najnovije