Pokreni se

Učestvuj u kreiranju Agende za mlade

Učestvuj u kreiranju Agende za mlade

Imaš između 15 i 30 godina, dolaziš iz Bajine Bašte, imaš sjajne ideje za svoju lokalnu zajednicu i to kako ti i tvoji vršnjaci/kinje možete biti aktivni u rešavanju izazova mladih na lokalu i uzivaš u druženju sa drugim mladima iz cele Srbije jednako entuzijastičnim i posvećenim baš kao i ti?

Prijavi za sastanak mladih i donosilaca odluka Dijalog mladih koji organizuje Fondacija Arka u okviru Erasmus+ projekta Podmladi demokratiju.

Kao nastavak Erasmus+ projekta Podmladi demokratiju (Youth Up Democracy), Fondacija Arka organizuje sastanak mladih i donosilaca odluka iz pet lokalnih zajednica: Kruševac, Leskovac, Ivanjica, Čačak i Bajina Bašta, kako bi se pružio prostor za uspostavljanje i/ili unapređenje dijaloga između mladih i predstavnika kancelarija za mlade iz pomenutih lokalnih zajednica.

Sastanak ima za cilj da učesnici zajedno kreiraju Agendu za mlade, koja će podrazumevati preporuke i predloga mladih kako da se unapredit učešće mladih na lokalu (kroz mehanizam poznatiji kao strukturirani dijalog). Agenda za mlade će takođe dati pregled konkretnih koraka koje treba preduzeti kako bi se ideje mladih sprovele u delo u pomenutim lokalnim zajednicama.

Sastanak Dijalog mladih se organizuje kao nastavak treninga za pionire i pionirke dijaloga mladih koji je održan u februaru ove godine. Nakon sastanka očekuje se i poslednji događaj na projektu – javni događaj Have Your Say, koji  će mladi samostalno osmisliti i realizovati uz pomoć Fondacije Arka, radi promovisanja svojih novostečenih znanja i uspeha, kao i informisanja javnosti o rezultatima projekta.

Seminar će se održati od 30. jula do 2. avgusta u hotelu Beograd u Čačku.

Kako bi učestvovao/la u sastanku Dijalog mladih, sve što je potrebno da uradiš jeste da popuniš ovaj formular, najkasnije do 5. jula 2020. godine. 

Sve troškove učešća na seminaru (prevoz, smeštaj, hranu, materijal) obezbediće organizator koji će takođe osigurati zdravstveno-logističke uslove za bezbedno održavanje ovog događaja.

Za sve dodatne informacije, piši na imejl: office@arkafondacija.rs.

Tekst i fotografija preuzeti su odavde

Najnovije