Informiši se

Projekat "Svetionik znanja" zvanično je otvoren!

Projekat "Svetionik znanja" zvanično je otvoren!

U periodu od 23. do 25. novembra na Divčibarama zvanično je otvoren drugi po redu Svetionik znanja, jedan od najvećih projekata za srednjoškolce širom Republike Srbije.
Projekat „Svetionik znanja, koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), a finansira Ministarstvo omladine i sporta, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih. Projekat predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz  15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Varvarin, Vršac, Kikinda, Kraljevo, Leskovac, Majdanpe, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.
Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz inostranstva i alumni mentora, timovi će osmišljavati projekte iz jedne od pet oblasti: Kultura i umetnost, Ekologija, Društvena odgovornost i aktivizam, Sportska kultura i Turizam.
Učesnici su imali prilike da posete znamenitosti grada Valjeva prvog dana, dok su druga dva dana uživali u sjajnim predavanjima Jovane Božičković i Milane Veljko iz Beogradske otvorene škole, Danila Grbovića iz Filter App-a, komunikologa i novinara Miljane Nešković i Ivana Vukašinovića, osnivača Razlivališta.
U pauzama između predavanja imali su prilike da vide i lepote Divčibara.
Drugi deo projekta održaće se od 1. do 3. februara 2019. godine na Zlatiboru gde će učesnici predstaviti svoje projekte pred stručnim žirijem, koji će činiti predstavnici uspešnih kompanija, i biraće se pobednik.

Najnovije