Informiši se

Vršnjački edukatori u Beogradu

Vršnjački edukatori u Beogradu

U Beogradu je održana dodela diploma vršnjačkim edukatorima koji su prethodnih mesec dana realizovali radionice sa srednjoškolcima u okviru tri edukativno-preventivne kampanje Kancelarije za mlade Grada Beograda i CEPORA - Centra za pozitivan razvoj dece i omladine.

Tokom marta i aprila preko 1.000 beogradskih srednjoškolaca iz 10 srednjih škola je diskutovalo sa svojim vršnjacima edukatorima o temama vožnje pod dejstvom alkohola, govora mržnje i rodne ravnopravnosti. Zajedno su istraživali svoja i tuđa mišljenja, stanje u društvu i učili su jedni od drugih kako da vide svet iz različitih perspektiva i kako da šire poruke tolerancije, odgovornosti i ravnopravnosti.

Sjajno iskustvo! Iznenadila sam se koliko sam kroz rad sa drugima saznala i stvari o sebi i kako sam sa svakom održanom radionicom bila sigurnija. Najdivnije mi je to što sam kod svake grupe sa kojom sam radila videla te male promene koje se bukvalno dešavaju tu, i koje znam da će dovesti do nekih velikih promena u budućnosti. Divan osećaj, ističe jedna od 68 vršnjakih edukatora. Razumevanje sebe i drugih, osvešćivanje posledica sopstveng ponašanja, jačanje osećaja zajedništva – glavni su efekti koje mladi ističu da su dobili kroz ovaj program.

Vršnjačke edukacije su se sprovodile u okviru edukativno-preventivnih kampanja Ili voziš ili piješ, Ne govoru mržnje i Rodna ravnopravnost koje sprovode Kancelarija za mlade Grada Beograda i CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine. Edukatori su, pre uključivanja u rad sa srednjoškolcima, prošli kroz šestočasovnu obuku, a sve vreme tokom rada su imali podršku mentora.

Najnovije