Pokreni se arhiva

Otvoreni filmski konkursi za "Green Fest 2014"

Otvoreni filmski konkursi za "Green Fest 2014"

Imaš rok da do 26. septembra 2014. godine pošalješ svoj amaterski film na temu životne sredine i na taj način prijaviš svoj rad za prikazivanje na petom Međunarodnom festivalu zelene kulture “GREEN FEST”. Festival se ove godine održava pod sloganom “Pametni gradovi”, od 29. do 31. oktobra.

Na ovaj konkurs (program za amaterski film) možeš da prijaviš rad samo ako je snimljen, u potpunosti, amaterskom tehnikom: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i  amaterskom video kamerom. U okviru ove kategorije biće dodeljene nagrade u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27, i preko 27 godina, kao i specijalna nagrada Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine.  

Takođe, u okviru konkursa postoji i program kratkog filma koji je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. Nagrade će biti dodeljene za dva najbolja kratka filma. Nagrade za pobednike, u okviru obe kategorije, je obezbedila kompanija Lenovo.

Spisak filmova koji su ušli u selekciju za neku od vrednih nagrada festivala biće objavljen 15. oktobra na zvaničnoj internet stranici Festivala gde se nalazi i kompletna konkursna dokumentacija.

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća "zelena" manifestacija u našem regionu koja se održava svake godine. Tokom prethodne četiri godine, na konkurse za kratke i amaterske filmove je stiglo više od 370 filmova sa svih kontinenata, održano preko 80 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno preko 60 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od preko 25 000 građana.

Najnovije