Pokreni se arhiva

Napravi svoju prvu aplikaciju

Napravi svoju prvu aplikaciju


Portal iSerbia je pokrenuo projekat Moja prva aplikacija, sa idejom da mladi nauče da naprave svoju prvu android aplikaciju, koju će postaviti na Google Play. Moja prva aplikacija je  nastavak projekta Moj prvi sajt, a portal će u okviru projekta dodeliti 30 stipendija. Stipendiji prethodi kurs iz preduzetništva, na koji može da se prijavi 70 polaznika. Od 70 polaznika preduzetništva, tridesetoro koji naprave najbolji mini biznis plan biće nagrađeno prilikom da se oprobaju na pilot projektu Moja prva aplikacija.

Moja prva aplikacija podrazumeva:
• Sticanje znanja za izradu aplikacije za mobilne telefone
• Postavljanje aplikacije na Google Play platformu

Cilj programa je da pruži znanja i tehnike neophodne za samostalnu izradu aplikacije za mobilne telefone i doprinese razvoju karijera i/ili pokretanje privatnih poslova polaznika kursa. Kursevi su osmišljeni tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara, pohađajući kurs koji je nastao kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustava vrhunskih stručnjaka. Za pohađanje kursa iz izrade aplikacije za mobilne telefone neophodno je osnovno poznavanje programiranja (početni nivo - pogledajte pitanja iz testa).

Super vest je da će autor najbolje aplikacije biće nagrađen tablet računarom.
Na konkurs možeš da se prijaviš ako si srednjoškolac ili student bilo kog nivoa studija (do 32 godine starosti).

Ocenjivaće se sledeće stavke u prijavi:
• Društveni aktivizam 30%
• Prosek ocena 20 %
• Ideja za aplikaciju – biznis ideja 50%

Ako želiš da se prijaviš, potrebno je da do 30. 08. 2014. godine popuniš prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme koje popunjavanje formulara zahteva: 10 minuta). Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Nakon toga, svi izabrani će imati 5 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.

Fotografija je odavde.

Najnovije