Prijavi se za punu stipendiju i studiraj na Oksfordu!

Ukoliko ove godine završavaš svoje osnovne studije i planiraš dalje (master) školovanje van zemlje, sada imaš šansu da se prijaviš za prestižnu Dulverton stipendiju koja omogućava pokrivanje troškova za studiranje na Oksford univerzitetu, u trajanju od godinu dana.

Školarine se dodeljuju studentima i studentkinjama iz Južne i Istočne Evrope, i poznata je po tome što ne ograničava zainteresovane akademske građane i građanke da izaberu master studije po svojoj želji. Naravno, podrazumeva se da program mora postojati u zvaničnoj bazi Oksford univerziteta, što možeš proveriti ovde.

USLOVI:
- potrebno je da ranije nisi studirao/studirala u Americi ili Velikoj Britaniji
- visok prosek (nije naznačen koliko visok, ali jeste važno da bude dobar, uključujući i prisustvo vannastavnih aktivnosti)
- dokaz o akademskom poznavanju engleskog jezika (IELTS- 7.0, TOEFL iBT-100, Cambridge CAE, CPE- minimum ocena C)

Stipendija obuhvata pokrivanje 100% troškova, dakle, pored plaćene školarine na samom koledžu, pokriveni su troškovi življenja u Oksfordu (do 12.900 funti).

Početak master studija odnose se na univerzitetsku 2015/16. godinu, a rokovi za prijavljivanje nisu uopšte daleko. Tako ćeš, primera radi, ako težiš masteru iz medicine, filozofije, međunarodnih odnosa ili tehničkih nauka, morati da se prijaviš najkasnije do 09.01.2014., a za sve ostale predmete rok je do 23.01.2014.).

Klikom ovde pronaći ćeš sve detalje o pristupanju Oksford prijavnoj formi koju moraš popuniti.

Uvek možeš probati, samo se dobro organizuj! Srećno!
Fotka je odavde.

13. Nov 2014.
Najnoviji konkursi