Pokreni se

Opiši stanje, napiši literarni rad

Opiši stanje, napiši literarni rad

Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, ApsArt Centar za pozorišna istraživanja i Medijski centar Beta te pozivaju da se prijaviš na konkurs za originalni literarni predložak, napisan na srpskom jeziku ili jezicima manjina (uz dostavljen prevod na srpski). 

Teme na koje možeš da pišeš su: etnička netrpeljivost i diskriminacija, tolerancija i prevazilaženje etničke distance. Potrudi se da tvoj rad bude kreativan, otvoren, original i relevantan spram izabrane teme, jer je to upravo ono što će uticati na odluku stručnog žirija. Bitno je da znaš da će žiri ocenjivati samo neobjavljene i neizvođene radove.

Na konkurs možeš da se prijaviš ako imaš između 15 i 30 godina. Tekst, uz kratku biografiju i tvoje kontakt podatke pošalji na otpakivanje@bgcentar.org.rs

Rok za slanje radova je 16. decembar 2014, do 17 časova.

Ako tvoj rad uđe u najuži izbor biće objavljen na web stranici Beogradskog centra za ljudska prava, do 31. januara 2015. godine, kada će žiri doneti odluku. Partnerske organizacije preuzimaju autorska prava na objavljivanje nagrađenog teksta na srpskom, engleskom i manjinskim jezicima i pravo na  korišćenje celine ili delova teksta za predstavu koja će se izvoditi po Srbiji, bez novčane nadoknade.

Ako tvoj tekst pobedi, dobijaš personalni računar. Nagrada će biti dodeljena u februaru 2015. godine u Beogradu, na dan izvođenja predstave inspirisane nagrađenim delom.

A sad – na pisanje!

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije