Pokreni se

Stipendija Marta Bigliani 2015.

Stipendija Marta Bigliani 2015.

Youth for Understanding (YFU) Srbija raspisuje konkurs za dodelu stipendije Marta Bigliani.

Stipendija omogućava razmenu učenika sa Španijom, Čileom, Ekvadorom, Venecuelom, Argentinom, Peruom, Bolivijom, Paragvajem, Urugvajem, Meksikom ili Kolumbijom, s početkom u avgustu 2015. i povratkom u julu 2016. godine. Kao i u svakom YFU programu, učenik će pohađati srednju školu, živeti sa porodicom domaćinom i naučiti jezik zemlje domaćina.

Možeš da konkurišeš ako imaš između 15 i 18 godina, ako redovno pohađaš srednju školu i imaš visok prosek. U svojoj prijavi treba da navedeš zemlju u koju bi da odeš (Španija, Čile, Ekvador, Venecuela, Argentina, Peru, Bolivija, Paragvaj, Urugvaj, Meksiko ili Kolumbija). Učenik ne bira lokaciju unutar zemlje domaćina.

Odavde preuzmi prijavni formular broj 5, popuni ga i pošalji na info@yfu.rs, i posle samo čekaš da te pozovu na selekcioni intervju koji će biti organizovan 8. februara 2015. godine. O rezultatima će te obavestiti sredinom marta 2015. godine.

Ne zaboravi da pošalješ prijavu do 7. februara 2015. godine.

Program međunarodne razmene namenjen je učenicima srednjih škola, koji žele da upoznaju novu i drugačiju kulturu, ali i da druge upoznaju sa svojom kulturom, da žive u porodici domaćinu kao njen ravnopravan član i da pohađaju lokalnu srednju školu.

Neophodno je da učenik bude otvoren za nova iskustva, da bude sposoban da se prilagodi i uklopi i prihvati kulturne razlike svoje porodice i zemlje domaćina, njihove običaje, religiju, načine komunikacije, društvene norme, jezik, školski sistem itd. Cilj programa jeste da učenika blisko upozna sa potpuno novom kulturom i istovremeno pomogne ličnom razvitku učenika.

Lične sposobnosti učenika, kao i finansijsko stanje njihove porodice biće procenjeni kako bi se donela odluka da li na osnovu situacije u kojoj se nalazi učenik može dobiti stipendiju.

Dodatna objašnjenja:
- Novčana sredstva obezbediće Internacionalna kancelarija YFU,
- Novčana sredstva koja obezbedi YFU, kao ni odabrana zemlja domaćin ne mogu se menjati,
- Ukoliko učenik kome je dodeljena stipendija ne ispoštuje zadati rok ili uslove Internacionalne kancelarije, gubi pravo na stipendiju.
- Ova stipendija pokriva do 50 % ukupnih troškova programa razmene što znači da odabrani učenici treba da pokriju ostatak troškova.

Najnovije