Pokreni se

Školа objektivizma - Džon Galt

Školа objektivizma - Džon Galt

Libertarijanski klub-Libek u saradnji sa Ayn Rand institutom raspisao je konkurs za učešće u osmonedeljnom obrazovnom programu Škole objektivizma - Džon Galt.

Program je otvoren do 16.03.2015. godine za sve učenike/-ce završnog razreda srednje škole, studente/-kinje osnovnih i master studija koji su u mogućnosti da pohađaju sve aktivnosti u periodu od 25.03. do 13.05.2015. godine u prostorijama Libertarijanskog kluba-Libek. Nakon prijave koja se popunjava (za prijavu klikni ovde), uslediće selekcioni intervju zbog ograničenog broja mesta. Kotizacija za polaznike/-ce iznosi 1 500 dinara i obuhvata tekuće troškove programa u vidu nastavnog materijala, osveženja, kao i pristup biblioteci sačinjenoj od atraktivne stručne literature.

Tokom programa biće obrađivani ključni filozofski, moralni i politički pojmovi stavljeni u kontekst filozofije objektivizma. Filozofiju objektivizma postavila je američka autorka ruskog porekla, Ajn Rend sredinom XX veka, definišući je kao filozofiju razuma, odnosno „filozofiju za život na Zemlji". Objektivizam, koji naglašava primat logike i razuma, ubrzo je postao popularan široj publici putem romana Ajn Rend i do današnjih dana pokazao veoma uticajan. Kao svoju filozofiju navode ga mnoge poznate ličnosti, od preduzetnika, umetnika, do najistaknutijih političara.

Program podrazumeva osam predavanja kompetentnih predavača i stručnu literaturu, kao i kreativne radionice gde će se posebno obrađivati praktične implikacije ove filozofije. Program je naročito koristan onima koji žele da se upoznaju sa različitim pristupima u okviru liberalne tradicije, nadograde svoje shvatanje političke filozofije i razumevanje društvenih i političkih procesa i ishoda.

Svi polaznici Škole objektivizma – Džon Galt na raspolaganju će imati stručnu literaturu, pristup knjigama iz Libekove biblioteke i sertifikat o uspešnom pohađanju. Dodatno, najbolji polaznici će imati priliku da učestvuju u Libekovom internship programu.

Za sve dodatne informacije i pitanja možeš se obratiti Maji Vrtarić, programskoj direktorki Škole objektivizma - Džon Galt, preko telefona 069/3556731 ili e-maila maja.vrtaric@libek.org.rs.

Najnovije