Pokreni se arhiva

Volontirajte u Obrenovcu: Nacionalni volonterski zeleni kamp

Volontirajte u Obrenovcu: Nacionalni volonterski zeleni kamp

 


Iako je prošlo godinu dana od prošlogodišnjih poplava, volonteri Kancelarije za mlade opštine Obrenovac i Fondacije za mlade Obrenovac i dalje ulažu velike napore u otklanjanju posledica. Budi jedan od njih i pridruži im se!

Svetski dan zaštite životne sredine je posebno izabran kao dan za Nacionalni Zeleni kamp kako bi se ukazalo na probleme zagađenja i klimatskih promena, koji su jedan od uzročnika poplava širom sveta. Zeleni kamp organizuje EU Info centar ispred Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Opštinom Obrenovac, Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac, Fondacijom za mlade Obrenovac i Mladim istraživačima Srbije.

Šta se radi?
Uređivanje dvorišta obnovljenih kuća, ozelenjavanje površina i čišćenje kanale od čvrstog otpada nataloženog u prošlogodišnjim poplavama.

Ko sve može da učestvuje?
Svi ljudi od 18 do 30 godina. Naročito bismo želeli da pozovemo volontere koji su radili prošle godine posle poplava. Želimo da u Obrenovac pozovemo mlade iz cele Srbije.

Kako možeš da se prijaviš? 
Treba da popuniš prijavu koja se nalazi na ovom linku, a organizatori će te kontaktirati u roku od dva radna dana. 
Šta treba znati pre prijavljivanja?
  • Svi troškovi su pokriveni. Smeštaj je obezbeđen u Sportsko-kulturnom centru u Obrenovcu, na dušecima na naduvavanje. Potrebno je doneti svoju vreću za spavanje i sredstva za ličnu higijenu, kao i peškir. Hrana je takođe obezbeđena, kao i prevoz od-do Obrenovca i osiguranje od evenutalnih povreda.
  • Rad neće biti težak ni rizičan. Nije potrebno da imaš neke posebne veštine ili znanja – naučićeš tokom kampa da radiš neke nove i korisne stvari. Pre početka radnog dela ćemo svim volonterima objasniti tačno šta i kako se radi. Imaćete obezbeđene alate za rad i adekvatnu zaštitu (rukavice, kačkete, gumene čizme).
  • Ne postoji odabir volontera. Ko se pre prijavi, njegovo je mesto. Jedini prioritet će biti dat volonterima koji su učestvovali prošle godine na kampovima i akcijama “Mladi su zakon”, što će moći da naglase pri prijavljivanju.
  • Imaćeš priliku da, pored radnog dela, upoznaš Obrenovac i Obrenovčane, ali i budeš počasni gost na muzičkom festivalu koji će se organizovati u našu čast! Posno Prase, Ničim Izazvan, U Zmajevom Gnezdu.


    Detaljnije informacije o konkursu možeš pronaći ovde

 

 

Najnovije