Škola ličnog razvoja - besplatni edukativni program za mlade

Tokom jula i avgusta CEPORA će, u saradnji sa GO Savski venac, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovati besplatnu Školu ličnog razvoja za mlade od 17 do 26 godina.

Škola se sastoji od šest visoko interaktivnih radionica u trajanju od po 4 sata. Prva radionica kreće 1. jula, a susreti će se održavati svake subote od 11 do 15:30 časova u prostoru Kancelarije za mlade Savski venac (Kneza Miloša 47).

Odaberi fakultet. Odbij ponudu prijatelja. Prihvati izazov. Ostani “svoj”. Donesi odluku. Mladi danas žive u brzom, takmičarskom društvu koje od njih zahteva da se svakodnevno nose sa visokim pritiscima i očekivanjima. Škola ličnog razvoja namenjena je mladima koji žele da jačaju svoje lične snage, istražuju svoju ličnost i identitet, unapređuju svoje veštine komunikacije i upravljanja emocijama, nauče kako uspešno da rešavaju konflikte, postavljaju ciljeve i donose odluke.

U radu se koriste različite edukativne i dramske tehnike, tako da polaznici imaju prilike da, u opuštenoj atmosferi, promišljaju, preispituju, odlučuju, diskutuju, unapređuju svoje znanje i veštine i razmenjuju iskustvo sa drugim mladima. Verujemo da kroz ovako osmišljeno iskustveno učenje, mladi dobiju najviše iz programa i mogu da koriste naučeno u svom daljem životu.

Teme koje se obrađuju u Školi ličnog razvoja su: emocionalna pismenost (prepoznavanje i upravljanje emocijama), asertivnost (asertivna prava i odbrane od manipulacija), komunikacija (aktivno slušanje i rešavanje konflikata), samoefikasnost (postavljanje ciljeva i donošenje odluka), samostalno mišljenje (kritičko mišljenje i odupiranje negativnim socijalnim pritiscima), lični identitet (samosvest, samomotivacija, samopouzdanje i samokontrola). Svakoj temi posvećena je po jedna radionica.

Mladi se za Školu ličnog razvoja mogu prijaviti preko onlajn prijave ili preko broja telefona 063/ 175 75 65.

CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine je organizacija civilnog društva koja već šest godina radi sa vizijom da svako dete ima optimalne uslove za pozitivan razvoj. Do sada su održali preko preko 4000 predavanja i radionica na kojima je učestvovalo oko 6000 mladih. Tim čine stručnjaci iz oblasti društveno-humanističkih nauka sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom i mladima, a u rad je uključeno i preko 80 obučenih volontera sa visokom stručnom spremom. Više informacija na facebook stranica CEPORA.

Kontakt osoba: Lidija Bukvić, programska direktorka CEPORE lidija.bukvic@cepora.org, 060/ 568 94 21.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

19. Jun 2017.
Najnoviji konkursi