Pokreni se arhiva

Konkurs za srednjoškolce/ke „Svetska znanja za razvoj mladih“

Konkurs za srednjoškolce/ke „Svetska znanja za razvoj mladih“

Projekat „Svetska znanja za razvoj mladih“ je u potrazi za učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola u Republici Srbiji!

Projekat koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, finansira Ministarstvo omladine i sporta predstavlja dugoročni, održivi projekat, obrazovnog i takmičarskog karaktera, sa naglaskom na aktivnom učešću mladih na lokalnom nivou. Cilj projekta je jačanje svesti o značaju i mogućnostima aktivnog učešća u društvu, kako na lokalnom, tako i na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou, ali i razvijanje potrebnih veština iz neformalnog obrazovanja, komunikacije, pisanja projekata. Imajući u vidu nedostatak omladinskog aktivizma, naročito u manjim ili ruralnim sredinama, kao i među Osetljivim društvenim grupama, pružanje konkretnih smernica, znanja, veština, sposobnosti, razmena iskustava, kao i stručno vođenje i podrška mladima pri osmišljavanju i sprovođenju konkretnih aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici su od izuzetne važnosti za jačanje samopouzdanja, motivacije, preuzimanja odgovornosti, predlaganja rešenja za probleme.

Na Konkurs mogu da se prijave učenice i učenici trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, uključujući i osetljive grupe, iz 15 lokalnih zajednica (gradova) u Republici Srbiji: Beograd, Kraljevo, Čačak, Užice, Sremska Mitrovica, Niš, Gornji Milanovac, Kosovska Mitrovica, Zrenjanin, Subotica, Požarevac, Obrenovac, Kragujevac, Novi Pazar i Zaječar.

Prijavni formular se nalazi na ovom linku.

Projektne teme za koje srednjoškolci mogu da se prijave su: 
I. Turizam
II. Rešavanje komunalnih problema
III. Sport
IV. Kultura i umetnost
V. Društvena odgovornost i aktivizam

Konkurs se zatvara 9. avgusta u 23:59 h.

Komisiju za odabir 4 srednjoškolca iz svake od 15 lokalnih opština (gradova) će činiti 2 člana OSSI-ja i 2 člana partnerskih organizacija za svaku lokalnu samoupravu. 

Najnovije