Pokreni se arhiva

Gejmeri za gejmere: e-sport humanitarni turnir

Gejmeri za gejmere: e-sport humanitarni turnir

 

Sigurno ste do sada čuli,videli ili bili na mnogo humanitarnih turnira u fudbalu, košarci, odbojci i raznim sportovima. Ovoga puta organizuje se nešto sasvim novo na našim prostorima, a to je humanitarni e-sport turnir pod nazivom Gejmeri za gejmere.
Ovaj turnir u organizaciji Addicted e-Sport i lvlUP e-Sport će se održati 23. februara u Beogradu i 24. februara u Novom Sadu. Cilj turnira je da se prikupi novčana pomoć za  Nastasju Nedimović, koja boluje od raka koštane srži. 
 
Nastasija je sestra poznatog srpskog Dota2 igrača Viktora Kneževića, i supruga Nemanje Nedimovića, koji se takođe bavi gejmingom. Njoj je 2016. godine ustanovljena dijagnoza multipli mijelom, odnosno rak koštane srži, i to u šestom mesecu trudnoće. Nakon porođaja je došlo do komplikacija i Nastasija ostaje nepokretna. Nastasja je pravi borac, majka dvoje dece, sportista, nekadašnja vaterpolistiknja koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2006. godine kao srpska reprezentativka.
Turnir će obuhvatiti četiri najpopularnija e-sport naslova na dve lokacije u dva dana! U Beogradu će se igrati CS:GO i Hearthstone 23. februara u Gamepub igraonici koja se nalazi na Voždovačkom stadionu. U Novom Sadu se dan kasnije, 24. februara, održava turnir u lvlUP Barcraft igraonici, a igraće se LoL i Dota2. Svi turniri će se igrati na ESL platformi, a takođe su planirani i humanitarni strimovi na Twitch i Youtube.
“Ovim putem želimo da okupimo sve ljude dobre volje koji vole da se bave esportom u našoj državi na bilo koji način, i pokažemo da smo i mi, gejmeri, ljudi kao i ostali i razbijemo predrasude sa kojima se svakodnevno susrećemo", objašnjavaju iz organizacije.
 
Za više informacija i prijavljivanje na turnir posetite FB stranicu LVlUP Barcraft & e-sport club.


Tekst: Marko Rajković

Najnovije