Pokreni se

Poziv za volontiranje na Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu

Poziv za volontiranje na Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu

Pred nama je još jedno, dvanaesto po redu, beogradsko leto tokom koga će srpsku prestonicu posetiti više od 150 studenata iz čitavog sveta!
Međunarodna studentska nedelja u Beogradu će se ove godine održati od 15. do 23. jula pod sloganom Preuzmi inicijativu, a domaći i strani učesnici će imati priliku da uživaju u raznovrsnim manifestacijama zabavno-edukativnog karaktera.

Pozivaju se svi zainteresovani mladi da učestvuju u organizaciji najvećeg studentskog festivala u Jugoistočnoj Evropi!

Kao volonterima na festivalu, pružiće im se prilika da steknu različita korisna iskustva: od veština organizovanja i upravljanja događajima do druženja sa vršnjacima iz čitavog sveta i upoznavanja njihovih kultura. Budući da je projekat međunarodnog karaktera, zvanični jezik festivala je engleski.

Volonterski sektori na festivalu su:
1. Group guide volonteri/ke, koji će koordinisati grupama učesnika prilikom održavanja različitih manifestacija, a samim tim biti u stalnoj, neposrednoj komunikaciji sa njima.
2. Info&host volonteri/ke, koji će biti na raspolaganju učesnicima prilikom dolaska, smeštanja i upoznavanja sa osnovnim informacijama tokom festivala.
3. Sektor logistika, koji predstavlja jednu od najbitnijih preduslova za uspešno funkcionisanje festivala.
4. Media volonteri/ke – video i foto* koji su zaduženi da zabeleže sve lepe trenutke u toku festivala i pretvore ih u uspomene.

USLOVI ZA VOLONTIRANJE:

  • Osobe starosti između 18 i 30 godina sa mestom boravka u Beogradu;
  • Poznavanje engleskog jezika;
    * U slučaju da se prijavljujete za media volonere/ke, od vas se očekuje da fotografišete/snimate sve događaje tokom festivala, zbog čega je poželjno poznavanje rada u Photoshop-u ili nekom sličnog programu za obradu fotografija i montiranje videa. Media sektor tradicionalno najviše sarađuje sa PR timom, budući da im upravo oni obezbeđuju deo materijala za saopštenja, sajt i sve društvene mreže. 

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavni formular se nalazi na sajtu www.iswib.org.
Rok za prijavljivanja volontera je 13. maj, 00:59. Više informacija o prijavljivanju, volontiranju i festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.iswib.org, kao i na facebook stranicama www.facebook.com/worldyouthwave ili www.facebook.com/iswib.

Najnovije