Pokreni se arhiva

Konkurs za stručnu praksu – Designathon Works Serbia traži praktikante!

Konkurs za stručnu praksu – Designathon Works Serbia traži praktikante!

Designathon Works Serbia je globalni edukativni program koji je osnovan 2014. godine u Holandiji s ciljem razvoja kreativnog potencijala dece i mladih kako bi postali budući pokretači promena u društvu. Program se zasniva na Design Thinking metodu i Maker obrazovnom modelu. Designathon Works radi u više od 25 zemalja sveta, deo je Ashoka mreže i Lego Learning edukativne mreže.

Ove godine organizuju prvi Global Designathon događaj Globalni Designathon – dan kada deca kreiraju bolju budućnost pomoću novih tehnologija.

Događaj će se odigrati 3. novembra kada će 1000 dece iz 25 zemalja sveta istovremeno dizajnirati rešenja za bolji svet. Tokom ovog posebnog dana, deca i mladi u Beogradu uzrasta od 9 do 16 godina kreiraće rešenja na izazov Život na zemlji, 15. cilj UN ciljeva održivog razvoja. Baviće se temama kao što su – kako uzgajati hranu, potrebama živog sveta, deforestacijom, dezertifikacijom i biodiverzitetom.

Misija Designathon Works Serbia je osnaživanje dece, a posebno devojčica da se prilikom odabira buduće profesije zainteresuju za karijeru društvenih preduzetnica u oblastima kao što su kreativne industrije i IT.

Predstavnik edukativnog programa Designathon Works za Srbiju je Koba Yagi – Centar za edukaciju.

Šta traže?

Traže nove članove organizacionog tima koji će od juna do novembra zajedno s njima omogućiti da se Global Designathon događaj zaista desi po prvi put u Srbiji i Beogradu.

Ako su tvoja strast društveno preduzetništvo (ili želiš više o tome da naučiš), obrazovanje, IT, dizajn, fotografija, komunikacija, kreativno pisanje ili organizacija događaja, ovo je konkurs za tebe.

Traže tri nova člana

  1. Event assisting manager
  2. Social media i blog editor assistant
  3. Video i foto editing assistant

Potrebno je da pošaljete vašu kratku biografiju, motivaciono pismo i fotografiju na e maildesignathonserbia@gmail.com. Konkurs je otvoren do 31. maja. Razgovori sa potencijalnim kandidatima biće organizovani od 3. do 6. juna.

Više o Designathon Serbiaprogramu možete videti OVDE.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije