Pokreni se

Centar za integraciju mladih traži nove volontere!

Centar za integraciju mladih traži nove volontere!

Program obrazovanja koji organizuje “Centar za integraciju mladih” traži volontere za rad sa decom uzrasta 5-7 godina iz neformalnih naselja na Karaburmi. U pitanju je preventivni program koji za cilj ima uključivanje dece u obrazovni sistem i prevenciju njihovog uključivanja u život i/ili rad na ulici.

Konkurs je otvoren za dve pozicije:

1. Terenski rad – ovaj oblik rada sa korisnicima je osnova na kojoj se baziraju svi naši programi i kao takav izuzetno važan. Terenski rad podrazumeva rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece predškolskog uzrasta u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i sl.), rad na pribavljaju dokumentacije, praćenje u institucije (CSR, Domovi zdravlja…) i rešavanje izazova.

2. Podrška u učenju – podrazumeva radionice sa prvacima na domaćim zadacima i savladavanju školskog gradiva, kreativne radionice, vannastavne aktivnosti i slično.

Volonterski angažman počinje prvog septembra, a nakon probnog perioda od dve nedelje potpisuje se ugovor o volontiranju na 3 meseca nakon čega je moguće dobiti potvrdu o volontiranju. Angažman obuhvata 4 sata nedeljno što uključuje dve volonterske smene (za terenski rad su radnim danima, a za podršku u učenju vikendom), kao i obavezno prisustvo na timskim sastancima na dvonedeljnom nivou.

Specifično akademsko znanje ili prethodno iskustvo nije neophodno. Volonterima je obezbeđena mentorska podrška u toku volontiranja, obuka o terenskom radu, kao i niz fakultativnih treninga iz različitih oblasti. U toku volontiranja pokriveni su BusPlus troškovi.

Za sve dodatne informacije piši na nemanja.marinovic.ppp@gmail.com i posetite sajt ili fb stranicu Program obrazovanja.

Konkurs je otvoren do 24. avgusta.

Preuzeto sa Youth.rs.

Fotografija preuzeta odavde.

Najnovije