Pokreni se arhiva

Forum mladih otvorio konkurs za prijem novih članova!

Forum mladih otvorio konkurs za prijem novih članova!

Ako imaš između 15 i 30 godina, zanima te aktivizam, omladinska politika i proces evropskih integracija, kao i to kako možeš da utičeš na svoju zajednicu i poboljšanje položaja mladih u društvu, onda nastavi da čitaš, jer je ovo konkurs za tebe!

Forum mladih je programsko telo Evropskog pokreta u Srbiji, osnovano u cilju jačanja aktivizma mladih i promocije evropskih vrednosti i tekovina, u okviru procesa evropske integracije Republike Srbije. U svom radu Forum mladih se fokusira na komunikaciju sa mladima o važnosti procesa evropske integracije, evropskim vrednostima, politikama Evropske unije i aktuelnim temama u EU koje se tiču mladih i njihove sadašnjosti/budućnosti. Forum mladih radi na podsticanju mladih za preduzimanje inicijativa radi aktivnog učešća u političkom životu, stvaralaštvu i održivom razvoju, podizanju svesti među donosiocima odluka o potrebama mladih i problemima sa kojima se najčešće susreću, kao i umrežavanju i jačanju saradnje i mobilnosti mladih u regionu i šire. Članstvo u Forumu mladih je na volonterskoj bazi.

Kako bi bio/bila član/članica Foruma mladih potrebno je da poseduješ motivisanost za učenje i unapređenje svojih znanja i veština, spremnost za omladinski aktivizam, zainteresovanost za proces evropskih integracija i/ili omladinsku politiku, kao i izraženu komunikativnost i timski duh.

Ono što ti Forum nudi jeste upoznavanje sa radom organizacije civilnog društva, usavršavanje znanja o procesu evropskih integracija, omladinskoj politici, aktivizmu i drugo, jačanje kapaciteta za vršnjačku edukaciju, istraživački rad i rad na projektima, upoznavanje velikog broja mladih ljudi, kolega i mogućnost putovanja u i van Srbije.

Popuni onlajn formular do 4. novembra (23:59) i postani deo porodice Foruma mladih! Svi kandidati će biti obavešteni o statusu aplikacije, a oni koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju nekoliko dana nakon zatvaranja konkursa. Srećno!

Najnovije