Otvoren konkurs Snažnije zajedno

Snažnije zajedno

Trag fondacija, u partnerstvu sa Oak fondacijom, skoro četiri godine podržava ženske organizacije i ženski pokret u regionu zapadnog Balkana, u borbi protiv nasilja prema ženama. Ovaj put, raspisali su o konkurs u kome se baš ženama daje glas da odlučuju koje inicijative treba da budu podržane. Takođe, ovim pozivom se podržavaju ženski kolektivi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, bilo da su neformalni ili udruženja, u ostvarivanju svojih ideja u oblastima borbe protiv porodičnog i partnerskog nasilja, trafikinga i eksploatacije, kao i izgradnje ženskog pokreta.

Odlučivanje o dodeli donacija biće participativno, što podrazumeva međusobno ocenjivanje projektnih ideja od strane grupa i udruženja koja se prijave na konkurs. Prijavljeni ocenjuju projektne ideje i na osnovu tih ocena će se doneti odluka koje inicijative će biti podržane.

Trag će podržati najmanje 10, a najviše 15 inicijativa, u maksimalnom pojedinačnom iznosu do 10.000 dolara.

Popunjene prijavne formulare možete slati najkasnije do 15. decembra na e-mail adresu prijave@tragfondacija.org, sa naznakom Za konkurs Snažnije zajedno. Vaša grupa/organizacija može podneti samo jednu prijavu na konkurs. Prijavni formular možete preuzeti OVDE. Proces selekcije biće završen najkasnije do 15. februara 2019. godine.

U toku konkursa, ukoliko vam je potrebna bilo kakva podrška ili želite konsultacije u vezi sa vašom idejom, možete zakazati vaš termin za konsultacije putem e-mail adrese milena@tragfondacija.org.

Detaljnije informacije o uslovima konkursa i procesu odlučivanja možete preuzeti na sledećem LINKU.

Preuzeto sa Youth.rs.

30. Nov 2018.
Najnoviji konkursi