Pokreni se arhiva

KULtura kroz Novi Sad

KULtura kroz Novi Sad

KUL-tura kroz Novi Sad je projekat koji je udružio tri ustanove kulture iz Novog Sada – Galeriju Matice srpske, Pozorište mladih i Arhiv Vojvodine – sa ciljem realizovanja programa koji će uključiti mlade u osmišljavanju, realizovanju i promovisanju kulturne ponude svog grada. Kroz niz kreativnih i dramskih radionica koje će se održavati od kraja januara do juna 2019. godine, mladi će se upoznavati sa kulturnim mogućnostima svog grada, kako bi kao krajnji ishod osmislili vodič KUL-tura kroz Novi Sad putem kojeg će promovisati mesta, ličnosti i priče koje oni smatraju važnim za svoj grad.
ZAŠTO JE ZA UČENIKE DOBRO DA UČESTVUJU U PROGRAMU?
* Projekat učenicima nudi priliku da iskažu i podele između sebe svoja razmišljanja o Novom Sadu, o tome šta im se u ovom gradu dopada, a šta smatraju da bi moglo biti bolje. 
* Podstiče na razmišljanje o tome šta čini kulturu njihovog grada, i da li su i oni sami deo toga.
* Učenici imaju priliku da daju svoj doprinos da Novi Sad bude prestonica kulture i mladosti onako kako sami to zamišljaju. 
* Projekat kod mladih osnažuje timski duh.
* Predstavlja dobru priliku za druženje i saradnju sa vršnjacima.
* Podstiče kreativnost i osećaj da mogu nešto promeniti u svojoj sredini i da rade nešto od opšteg značaja.
KO TREBA DA SE PRIJAVI NA RADIONICU?
Poziv je namenjen mladima od 14 do 18 godina, odnosno učenicima srednjih škola sa teritorije grada Novog Sada i zone 021, koji vole svoj grad i žele da daju svoj doprinos kako bi ga učinili boljim mestom. Za one koji vole druženje, koje žele da svoju kreativnost i ideje podele sa ostalima i da kroz zajedničku saradnju stvore nešto lepo i novo. Za one koji veruju da je kultura zaista „kul” i one koji su spremni da ponude svoju energiju i vreme drugima kako bi im se višestruko vratilo. 
KAKO UČENICI MOGU DA SE PRIJAVE ZA UČESTVOVANjE U PROJEKTU?
Popuni prijavu do 23. januara. 
Učešće na radonicama je besplatno. Radionice će voditi kustosi Galerije Matice, arhivisti Arhiva Vojvodine, glumci Pozorišta mladih i pozorišni pedagozi.

Najnovije