UNICEF: Tvoja tačka gledišta

Mladima je potrebno više prilika da učestvuju u društvu, pa i na digitalan način, i da podele svoje mišljenje o pitanjima koja ih se tiču. UNICEF Srbija organizuje radionicu o korišćenju mobilnog novinarstva kako bismo podstakli mlade da podele svoje stavove i mišljenja o ciljevima održivog razvoja i o zajednici.  

U Beogradu, 30. marta 2019. godine, održaće se radionica na kojima će se:

  • Mladi upoznati sa ciljevima održivog razvoja i osnovnim principima Konvencije o pravima deteta.
  • Radionica će se zasnivati na upotrebi inovativnih metoda, kao što je korišćenje pametnih telefona za stvaranje slika, audio i video snimaka.  
  • Mladi će biti osposobljeni da iznesu svoje mišljenje o potrebama zajednice i ohrabreni da sa vršnjacima dalje razgovaraju o temama koje ih se tiču.  
  • Mišljenje mladih će biti usvojeno kao izvor informacija za Dobrovoljni nacionalni izveštaj za Srbiju o napretku ka ciljevima održivog razvoja, što je jedinstvena prilika da se u prvi plan stave pitanja koja se tiču dece, adolescenata i mladih.  

Da bi mišljenja mladih bila uzeta u obzir u konsultativnom procesu Dobrovoljnog nacionalnog izveštaja i da bi se pojačao njihov glas o postizanju ciljeva održivog razvoja u Srbiji, UNICEF poziva da se na radionicu prijave mladi koji:  

- imaju 15-24 godine;

- aktivno učestvuju u društvu i interesuje ih uloga mladih u društvu; 

- dolaze iz različitih opština u Srbiji;

- vladaju osnovnim znanjem engleskog jezika.  

UNICEF se zalaže za raznolikost i inkluziju, a učešće mladih treba da doprinese da se stiče samopouzdanje i stvaraju jednake mogućnosti. Zato se mladi iz osetljivih grupa ohrabruju da se prijave.  

Ukoliko želite da se prijavite, pošaljite video snimak do 20 sekundi o tome zašto želite da učestvujete u radionici ili kako vidite ulogu mladih u zajednici i popunite prijavu ovde

Rok za prijavljivanje je 24. mart 2019. godine.  

Rane prijave se ohrabruju i imaće prednost pri odabiru učesnika.

UNICEF će pokriti troškove učešća, prevoz za sve učesnike van Beograda, i osveženje tokom radionice.  

U slučaju bilo kakvih pitanja obratite se Aleksandri Anđelić na aandjelic@unicef.org.  

Izvor: UNICEF

09. Mar 2019.
Najnoviji konkursi