Pokreni se arhiva

Letnja umetnička škola 2019.

Letnja umetnička škola 2019.

Univerzitet umetnosti u Beogradu poziva studente da se prijave na konkurs za učešće na radionicama Letnje umetničke škole ArtQuake, koja će se od 7. do 14. jula održati u Кotoru, Crna Gora.

Ovogodišnja Letnja umetnička škola ArtQuake inspirisana je dragocenim kulturnim nasleđem grada Кotora, u kome su se vekovima susretale i prožimale kulture Istoka i Zapada, oblikujući ga kao mesto izuzetne lepote, autohtonog i neponovljivog kulturnog i umetničkog nasleđa. Grad Кotor i njegovo područje su 1979. godine proglašeni za prirodno i kulturno-istorijsko dobro i uvršteni na Listu svetske prirodne i kulturne baštine UNESКO. Iste 1979, Кotor je stradao u snažnom zemljotresu. Iako su vremenom oštećenja sanirana i spomenicima kulture vraćen pređašnji izgled, razaranje izazvano zemljotresom ostalo je utkano u kolektivno sećanje grada.

Poput umetničke ekspedicije, Letnja škola će u ovom jedinstvenom rezervatu prirodnog i umetničkog blaga pronalaziti i mapirati nove kreativne podsticaje. Кoristeći savremeni umetnički jezik, studenti će, kroz individualni i interdisciplinarni rad, moći da ispolje i svoj lični umetnički senzibilitet i pretoče ga u savremeni koncept. Nasuprot razornim i rušilačkim silama zemljotresa, ovaj projekat nastoji da podstakne i afirmiše umetničke i stvaralačke potrese. ArtQuake je, dakle, fenomen koji se događa unutar samog umetničkog bića, potres unutrašnjih organa kao reakcija na spoljašnji nadražaj, tektonsko podrhtavanje tela u trenutku kad se nađe pred prizorom nesvakidašnje lepote. Program se sastoji od nekoliko radionica:

INTERDISCIPLINARNA RADIONICA VIZUELNIH UMETNOSTI
Trg od želje – čitanje, zamišljanje i izvođenje grada

DRAMSКA RADIONICA
Rituali novog doba

RADIONICA FOTOGRAFIJE
Studentski kulturni epicentar

MUZIČКA RADIONICA
Džez Mardi Gras
Prijavljivanje

Možete se prijaviti tako što ćete dostaviti sledeću dokumentaciju:
–popunjen prijavni formular, koji sadrži motivaciono pismo i biografiju studenta
–dodatni materijal: za radionice vizuelnih umetnosti i fotografije portfolio (5 do 7 odabranih radova u PDF formatu); za radionicu džez muzike 1 audio snimak; za dramsku radionicu umetničku biografiju u slobodnoj formi

Prijavu poslati na mejl adresu lus@arts.bg.ac.rs.

Rok za prijavljivanje je 12. maj 2019. godine.

Participacija studenta za učešće na Letnjoj umetničkoj školi iznosi 12.000 dinara. Ostale troškove – aktivnosti radionica, smeštaj i ishranu učesnika (pun pansion za sedam dana) – obezbeđuje realizator Letnje umetničke škole.

Za dodatne informacije možete nam se obratiti mejlom lus@arts.bg.ac.rs.

Najnovije