Prijavi se za letnju umetničku školu u Kotoru

Tema ovogodišnje letnje umetničke škole:

Ovogodišnja Letnja umetnička škola ArtQuake inspirisana je dragocenim kulturnim nasleđem grada Kotora, u kome su se vekovima susretale i prožimale kulture Istoka i Zapada, oblikujući ga kao mesto izuzetne lepote, autohtonog i neponovljivog kulturnog i umetničkog nasleđa. Grad Kotor i njegovo područje su 1979. godine proglašeni za prirodno i kulturno-istorijsko dobro i uvšrćeni na Listu svetske prirodne i kulturne baštine UNESCO. Iste 1979., Kotor je stradao u snažnom zemljotresu. Iako su vremenom oštećenja sanirana i spomenicima kulture vraćen pređašnji izgled, razaranje izazvano zemljotresom ostalo je utkano u kolektivno sećanje grada.

Poput umetničke ekspedicije, Letnja škola će u ovom jedinstvenom rezervatu prirodnog i umetničkog blaga pronalaziti i mapirati nove kreativne podsticaje. Koristeći savremeni umetnički jezik, studenti će kroz individualni i interdisciplinarni rad, moći da ispolje i svoj lični umetnički senzibilitet i pretoče ga u savremeni koncept. Nasuprot razornim i rušilačkim silama zemljotresa, ovaj projekat nastoji da podstakne i afirmiše umetnilke i stvaralačke potrese. ArtQuake je dakle fenomen koji se dogadja unutar samog umetničkog bića, potres unutrašnjih organa kao reakcija na spoljašnji nadražaj, tektonsko podrhtavanje tela u trenutku kad se nađe pred prizorom nesvakidašnje lepote.

Dokumenta za prijavu:

Popunjen prijavni formular, koji sadrži motivaciono pismo i biografiju studenta.

Dodatni materijal: za radionice vizuelnih umetnosti i fotografije portfolio (5 do 7 odabranih radova u PRF formatu), dok je za radionice džez muzike potreban jedan audio snimak, za dramsku radionicu umetničku biografiju u slobodnoj formi.

Dokumenta slati na: lus@arts.bg.ac.rs

Prijava traje do 12. maja 2019.

Troškovi:

Participacija studenata za učešće na Letnjoj umetničkoj školi iznosi 12 000 dinara. Ostale troškove - aktivnosti radionica, smeštaj i ishranu učesnika (pun pansion za sedam dana) - obezbeđuje realizator.

Više informacija o radionicama kao i link ka prijavnom formularu možete pronaći ovde.

08. May 2019.
Najnoviji konkursi