Pokreni se arhiva

Superste: Još 10 dana za prijavu kreativnih ideja mladih

Superste: Još 10 dana za prijavu kreativnih ideja mladih

Mladi kojima je potrebna podrška za razvoj i realizaciju inovativnih projekata u sferama kulture, obrazovanja i umetnosti, svoje projektne ideje mogu prijaviti u narednih 10 dana na Centrifugu, deo programa Superste namenjenog inicijativama organizacija i neformalnih grupa.

 

Zainteresovani timovi mogu se prijaviti putem platforme www.superste.net, do 26. maja.


Za deset projekata koje žiri oceni kao najbolje obezbeđena je finansijska podrška u iznosu od po 500.000 dinara, dok će jedan projekat dobiti nagradu publike u vrednosti od 100.000 dinara. Prijavljene ideje ocenjuju se na osnovu njihovog potencijalnog pozitivnog uticaja na društvo, inovativnosti, izvodljivosti i održivosti, kao i procene tima koji predlaže projekat.

Superste najinovativnijim projektima obezbeđuje i sveobuhvatnu mentorsku podršku. Upravljanje projektima, marketing, komunikacija i dizajn samo su neke od oblasti sa kojima se učesnici Centrifuge detaljno upoznaju kroz stručno savetovanje sa mentorkama i mentorima.

Na raspolaganju će im ove godine biti i brojne obuke i događaji namenjeni razmeni znanja, savetovanju, umrežavanju i druženju, u okviru kojih će moći da nadograđuju ideje, postavljaju pitanja i rade na ličnom razvoju, kao što su Na tragu super idejaSuperste akademija i Ideodrom.

Neki od događaja i savetovanja već su održani u Nišu, Novom Pazaru, Subotici, Novom Sadu i Beogradu, a više informacija na ovu temu dostupno je na zvaničnom sajtu programa.

Pored žirija, o pobedničkim projektima odlučuju i aktivni korisnici platforme www.superste.net, kojih je na godišnjem nivou više od 300.000, što osigurava da pobedničke ideje imaju i podršku na lokalu.

Od 2015. godine, kada je Superste program lansiran kao redizajnirana platforma za onlajn i oflajn podršku mladima, na konkurse se prijavilo više od 450 inicijativa iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja. Superste je u prethodnih pet godina aktivirao mlade iz više od 20 gradova širom Srbije. Erste Banka je obezbedila fond od više od 28 miliona dinara za podršku za čak 75 inovativnih ideja mladih, od Leskovca do Subotice.

Od 2018. godine, Erste Banka Superste program realizuje u saradnji sa Trag fondacijom. 

Najnovije