,,Kako razumeti i čitati medije" i u Nišu i Novom Pazaru

Pozivamo mlade starosti do 35 godina, iz Nišavskog, Pirotskog, Jablaničkog, Topličkog, Rasinskog, Pčinjskog ili Zaječarskog okruga, da se prijave na edukativni program na temu medijske pismenosti.

Agendu programa možeš pronaći OVDE.

Mesto održavanja: Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Pariske komune bb, Niš

Učešće na programu je besplatno. Forum mladih sa invaliditetom snosi sve troškove obuke i organizuje ručak i kafe pauze.

Da bi se prijavio/la za učešće u programu potrebno je popuniti prijavni formular. 

Prijavni formular se šalje na e-mail adresu: prijave@fmi.rs .

Rok za podnošenje prijava je 07. jun 2019. godine!

Predavač je Maša Đorđević koja je je diplomirala Novinarstvo na Fakultetu politički nauka u Beogradu, na kome je potom završila i master studije. Prethodno je završila srednju – umetničku školu Artimedia i stekla zvanje saradnika u dramskoj nastavi. Novinar istraživač je u Centru za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost.

Isto tako, pozivamo mlade iz Raškog okruga da se prijave za isti edukativni program na teritoriji Novog Pazara.

Agendu programa možeš pronaći OVDE.

Mesto održavanja: Kancelarija za mlade Novi Pazar, Second floor Mitrovačka bb.

Princip prijave je isti, popunjavaš prijavni formular i šalješ ga na e-mail adresu: prijave@fmi.rs.

Rok za podnošenje prijava je 14. jun 2019. godine.

Predavač će takođe biti Maša Đorđević.

O samom programu: 

Medijska pismenost je sposobnost pristupa, analize, procene i kreiranja medijskog sadržaja. Medijski pismeni mladi bolje razumeju poruke koje dobijaju od televizije, radija, interneta, novina, časopisa, knjiga, bilborda, video igara, muzike i svih drugih oblika medija.

Medijska pismenost razvija tehničke (sposobnost pristupa medijima), kritičke (razumevanje medijskih sadržaja, sposobnost njihovog tumačenja i kritičkog vrednovanja) i praktične veštine (sposobnost stvaranja medijskih poruka). Ove veštine omogućavaju da mediji budu shvaćeni na pravi način, bez stereotipa, i prihvaćeni u društvu koje ih pažljivo i kritički posmatra.

Za sve dodatne informacije možeš kontaktirati broj: 011 32 20 632 (od 09:00h do 17:00h), ili poslati mejl na prijave@fmi.rs.

03. Jun 2019.
Najnoviji konkursi