Postani deo ,,Aktivne zajednice"

Trag fondacija već 20 godina sprovodi program Aktivne zajednice, u okviru kojeg je do danas podržano 630 inicijativa neformalnih grupa i udruženja u preko 200 zajednica širom Srbije. Program od samog početka prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihovih zajednica. Projekti koje podržavamo nisu tematski ograničeni i plod su ideja, energije, rada i posvećenosti ljudi koji učestvuju u njima.

Ko može da se prijavi?

Podržavamo udruženja građana i neformalne grupe koje:

● pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti,

● zastupaju opšte interese svoje zajednice,

● imaju godišnji prihod koji ne prelazi 1.200.000,00 dinara (za udruženja) i

● nalaze se na teritoriji Srbije

Pod neformalnim grupama podrazumevaju se grupe od najmanje troje ljudi, koje su okupljene oko rešavanja problema u zajednici i nisu formalno registrovane.
 
Šta podržava Trag fondacija?

Verujemo da udruženi građani i građanke najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica, te program Aktivne zajednice otvara prostor za raznovrsne projekte koji doprinose razvoju zajednica. Za nas, zajednicu čine građani i građanke okupljeni oko zajedničkih vrednosti, potreba, interesa, problema, koji razvijajući osećaj pripadnosti zajednici preduzimaju zajedničke akcije.

Trag fondacija veruje da zajednica nije skup pojedinaca, već da nju prvenstveno čine interakcije koje pojedinci ostvaruju zarad postizanja zajedničkih ciljeva, a koje su zasnovane na vrednostima solidarnosti, uvažavanja različitosti, ravnopravnosti i odgovornosti. Verujemo u potencijal i moć aktivnih i udruženih građana i građanki da utiču na promene u svojim zajednicama, bilo da ih vezuje određen fizički prostor (geografska teritorija), onlajn prostor ili zajednički interes ili potreba. Stoga, zajednice mogu biti lokalne, zajednice etničkih manjina, pripadnika različitih marginalizovanih grupa, LGBT+, online zajednice i sl.

Nakon što preuzmeš i popuniš Formular za koncept ideje dostupan OVDE dokument treba da proslediš na imejl adresu prijave@tragfondacija.org. Dodatne informacije o samom konkursu kao i uslovima konkurisanja možeš pogledati na OVOM linku.

Prijave su otvorene do 14. jula 2019. godine.

Informacije o konkursu kao i prateća fotografija preuzeti su odavde.

 

04. Jul 2019.
Najnoviji konkursi