Konkurs za izlaganje u galerijskim prostorima Kulturnog centra Pančeva u 2019. godini

Galerije Kulturnog centra u Pančevu otvorile su konkurs za izlaganje u njihovim prostorijama za 2019. godinu. Konkurs je otvoren do 30. semptembra 2019. godine i to za autorske, samostalne i grupne izložbe, mulitimedijalne projekte i programe.

Na konkursu  prednost imaju inovativni projekti koji  se nisu već realizovali u našim galerijskim prostorima. Mole se umetnici koji su izlagali u našim prostorima u periodu manjim od pet godina, da se nejavljaju na konkurs. Poželjno je da se projekat, sa kojim se konkuriše, ne izlaže u drugim  galerijskim prostorima tekuće godine.

Galerija obezbeđuje:

1. galerijski prostor Na raspolaganju su tri galerijska prostora: Galerija savremene umetnosti, Galerija Milorada Bate Mihailovića ili Foaje Kulturnog centra Pančeva
2. stručnu pomoć pri postavci
3. PR aktivnost
4. dostupnu tehničku opremu (20 postamenata, 2 tv plazme, 2 projektora)

5. katalog i plakate

Za konkurs je neophodno podneti:

1. Koncept umetničkog projekta  i tehnički opis (dimenzije radova, materijal, tehnički, materijalni i ljudski resursi) do 2.000 karaktera - u Word dokumentu

2. Vizuelnu dokumentaciju / do 10 reprodukcija radova koji se predlažu za izložbu sa naznačenim dimenzijama, tehnikom i godinom nastajanja (materijal može biti na fotografijama ili na CD-u, u JPG formatu, rezolucija 300dpi) Slati pre Wetransfera.

3. Radnu biografiju i kontakte (adresa, telefon i e-mail) do 2.000 karaktera 

Umetnici se obavezuju da će realizovati projekat koji je prihvaćen na konkursu. Ukoliko autori znatno promene odobreni projekat, galerija zadržava pravo da ne prihvati izmene. Autori su dužni da najkasnije nedelju dana po završetku izlagačkog termina podignu svoje radove iz prostora galerije.  

Molimo te da konkursnu dokumentaciju sa naznakom Za konkurs obavezno dostaviš na mejl adresu: panart@panet.rs ili poštom na adresu: Galerija savremene umetnosti Pančevo, Vojvode Živojina Mišića 1, 26000 Pančevo.

31. Jul 2019.
Najnoviji konkursi