Pokreni se arhiva

Otvoren poziv za drugi Globalni DIZAJNATON na temu "Klimatske promene i hrana"

Otvoren poziv za drugi Globalni DIZAJNATON na temu "Klimatske promene i hrana"

U subotu, 16. novembra, od 10 do 18 sati, osnovci od 9 do 13 godina, dizajnirace kreativna ekološka rešenja na temu Hrana i klimatske promene pomocu novih tehnologija u prostorijama Nove Iskre (Cara Uroša 18), u organizaciji KidHub-a.

Globalni Decji dizajn maraton – Dizajnaton (Global Children’s Designathon) ove godine istovremeno se dešava u 40 zemalja, a ove godine ce se drugi put održati i u Beogradu. Medju 1200 mališana iz citavog sveta, ovog puta naci ce se i tridesetoro dece iz Srbije.

Na ovom takmičenju, deca ce raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomocu elektro-komponenti, programiranja sa Micro:bit-om uz upotrebu i razlicitih kreativnih materijala, a sa njima ce raditi edukatori iz oblasti dizajna, ekologije i održivog razvoja i novih tehnologija.

Takmicenje se odvija u skladu sa jedinstvenom mejker metodologijom Dizajnatona, koja decu širom sveta priprema da dizajniraju buducnost, uceci ih da koriste svoju kreativnost i nove tehnologije. Po završetku Dizajnatona, deca ce svoja rešenja imati priliku da predstave pred strucnim žirijem koji cine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, IT sektora i medija, nakon cega ce biti nagracena tri najbolja eko rešenja.

Prijave za besplatni Globalni Dizajnaton su otvorene do 7. novembra, a roditelji dece koja žele da ucestvuju u ovom jedinstvenom takmicenju, potrebno je da popune upitnik koji mogu pronaci na ovom linku. Dodatne informacije se mogu dobiti na 064 138 96 16 ili na office@kidhub.rs

Designathon Works Ⓡ je mejker edukativni program iz Holandije koji podstice razvoj preduzetnickih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomocu novih tehnologija.

Donator dogadjaja je Svetski fond za prirodu - WWW Adria, a realizuje se u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Švedske, Coca Cola Hellenic, Kreativni centar, Dexy Co, Nova Iskra i uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Najnovije