Konkurs - Festival pozorišta za decu

Nakon fantastičnog 26. izdanja Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, koji su obeležile sjajne predstave renomiranih svetskih pozorišta, Festival objavljuje konkurs za takmičarski program 27. festivalskog izdanja, koje će biti održano u Subotici od 20. do 26. septembra 2020. godine. 

Pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta lutaka i pozorišta za decu, kao i sva druga profesionalna pozorišta koja na svom repertoaru imaju predstave za decu. Konkurs je otvoren do 15. marta 2020. godine, a detaljnije informacije o propozicijama i aplikacionoj formi možeš da pronađeš ovde

Na ovogodišnjem festivalskom izdanju, u okviru takmičarskog programa, prikazano je 14 predstava iz 12 zemalja, a među nagrađenima našli su se Šijansko umetničko pozorište za decu iz Kine, Teatar Lalka iz Poljske, Lutkarsko pozorište Petruška iz Rusije, Pozorište mladih iz Novog Sada, Dječje pozorište Republike Srpske iz Banjaluke, Malo pozorište Duško Radović iz Beograda kao i Pozorište La tete a l‘everse iz Belgije. Gran pri festivala, kao i glumačke nagrade osvojila je izuzetna kineska predstava 24 Bake Šijanskog umetničkog pozorišta za decu.

Festivalske programe u okviru kojih su organizovane izložbe, nastupi u takmičarskom i pratećim programima, naučni forum, radionice i promocije knjiga je posetilo preko 7.000 gledalaca, od kojih su najveći broj činila deca. Festival je nagradu za životno delo Mali princ dodelio Branki Veselinović i Ranku Risojeviću.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

18. Dec 2019.
Najnoviji konkursi