Prijavi se na sedmi Bašta Fest!

Prijave za novo izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, zvanično su otvorene!

Možeš se prijaviti sa svojim kratkim igranim filmom trajanja do 30 minuta (Vimeo/YouTube link ka filmu u visokoj rezoluciji) i na mejl prijava@bastafest.com ili putem www.festhome.com i www.filmfreeway.com.

Film kojim se konkuriše mora biti realizovan u poslednje dve godine, dakle, ne sme biti stariji od 2018. godine.

Uzimajući u obzir da festival posebnu pažnju posvećuje zajedničkom radu između reditelja i glumaca, pri odabiru filmova prednost će imati oni sa autentičnim i kvalitetnim glumačkim ostvarenjima. Film koji dolazi iz zemlje van engleskog govornog područja mora biti titlovan na engleski jezik.Takmičarski program će selektovati reditelj Nikola Ljuca, sa umetničkom direktorkom festivala Majom Šušom.

Rok za prijave zatvara se u ponoć, 15. februara 2020. godine! 

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma, koji se održava u Bajinoj Bašti, svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavni program festivala je takmičarskog karaktera, a za izbor nagrađenih učesnika zadužen je tročlani žiri Bašta festa koji čine afirmisani filmski autori i umetnici iz celog sveta. Pored glavnog takmičarskog programa u okviru festivala organizuju se muzički, edukativni, dnevni, prateći i programi za najmlađe.

25. Dec 2019.
Najnoviji konkursi