Pokreni se arhiva

Avalski toranj, simbol Beograda - Konkuriši i ti!

Avalski toranj, simbol Beograda - Konkuriši i ti!

Avalski toranj u aprilu 2020. godine želi svečano da proslavi svoj jubilarni 10. rođendan i da tom prilikom nagradi kreativnost đaka četvrtog razreda osnovne škole, koji imaju deset godina baš koliko i Avalski toranj, kao i učenike i studente koji se bave grafičkim dizajnom.

Konkursi, u organizaciji JP Emisiona tehnika i veze, pod čijom je nadležnosti Avalski toranj, imaju za cilj da aktiviraju odeljenske zajednice četvrtog razreda i redovne učenike i studente koji su tokom svog školovanja pohađali predmet grafički dizajn da oni predstave način na koji oni vide simbol glavnog grada.

Zadatak konkursa, ukoliko si učenik četvrtog razreda je da od različitih materijala svaka odeljenska zajednica napravi jednu maketu tornja i da fotografiju svog rada pošalju u elektronskoj formi. Ako učenik ili student grafičkog dizajna zadatak za tebe je kreiranje originalnog grafičkog rešenja za plakat, na temu desetog rođendana Avalskog tornja.

Stručni žiri izabraće tri najbolja i najkreativnija rada, iz obe kategorije. Tri najbolja rada iz prve kategorije biće nagrađena onim što je đacima najpotrebnije u školi i učionici, dok će učenici i studenti biti nagrađeni onim alatkama koje će im pomoći u usavršavanju u oblasti grafičkog dizajna. Na izložbi biće izložene tri najbolje makete tornja, kao i dvanaest najboljih grafički dizajniranih radova.

Pravo učešća imaju sve odeljenske zajednice četvrtog razreda u Srbiji i svi redovni učenici i studenti školske 2019/2020 godine, a ukoliko si zainteresovan/na za neki od konkursa treba svoj rad da pošalješ na email adresu: avalskitoranj.konkurs@gmail.com do 15. marta 2020. godine.

Avalski toranj svojom jedinstvenom arhitekturom predstavlja jedan od pet glavnih turističkih atrakcija Beograda i godišnje privlači stotine hiljada posetilaca. Visinom od 204 metra omogućava posetiocima da na vidikovcu uživaju u jedinstvenom pogledu ka Beogradu i Šumadiji. Osim njegovog turističkog značaja, Avalski toranj najznačajniji je telekomunikacioni objekat u regionu.

Više informacija o samom konkursu, kao i o pravilima i uslovima učešća, možeš pročitati na ovom sajtu, odakle su preuzeti i fotografija i tekst.

Najnovije