Pokreni se arhiva

Otvoren konkurs za Eko-mentore

Otvoren konkurs za Eko-mentore

Projekat Eko radionice pokrenut je od strane omladinskog ekološkog udruženja EcoHub sa ciljem pružanja stručne prakse studentima Ekologije sa srodnih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Misija projekta je umrežavanje mladih, sticanje praktičnog iskustva i razmena znanja. Vizija projekta je širenje ekološkog obrazovanja i uvođenje ekologije kao obaveznog predmeta u osnovnim školama u Srbiji.

EcoHub otvara konkurs za Eko-mentore koji će držati Eko-radionice u osnovnim školama. 

Studenti će kroz program imati priliku da postanu eko-mentori i da kroz seriju edukativnih radionica i tema koje će držati učenicima odabranih osnovnih škola u Beogradu prikažu značaj Ekologije i učestvuju u kreiranju buduće generacije odgovornih građana.

Odabrani eko-mentori će raditi u studentskim grupama sačinjenim od po dva člana. Svaka studentska grupa će imati koordinatora sa projekta koji će uputiti eko-mentore u rad pre početka, kao i biti podrška tokom trajanja projekta. Svaki eko-mentor sa svojim partnerom, u dogovoru sa koordinatorom, imaće slobodu kreativnog i interaktivnog osmišljavanja svake radionice u okviru unapred određenih nastavnih oblasti koje će odrađivati sa učenicima.

Za ušešće na projektu studenti dobijaju:

 

  • 1 ESPB poen u okviru vannastavnih aktivnosti, koji će biti naveden u diploma saplementu,
  • pismenu potvrdu o završenoj praksi,
  • pismo preporuke na srpskom i engleskom jeziku namenjeno daljem usavršavanju.

 

Početak programa planiran je za mart 2020. godine i traje do juna 2020. godine. Radionice se održavaju jednom nedeljno u toku tri meseca.
Rok za slanje prijave je 28. februar u ponoć, a možeš se prijaviti ovde. 

Za dodatne informacije ili pitanja o programu piši na: office.ecohub@gmail.com

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije