Dođi arhiva

DOB: Koncert Michelle Gurevich

DOB: Koncert Michelle Gurevich

Kod domaće publike još uvek poznatija pod imenom Chinawoman, kanadska kantautorka ruskog porekla i svetski poznata zvezda Michelle Gurevich održaće u subotu 18. marta koncert u Domu omladine.

Ovom prilikom, Beograd je stanica na svetskoj turneji, na kojoj Michelle promoviše svoj novi album “New Decadence”.

Michelle Gurevich već godinama skreće na sebe pažnju izuzetno zanimljivim, jedinstvenim pristupom scenskom nastupu i komponovanju: radi se o veoma intimnom stvaralačkom svetu sa pesmama na ivici tišine, koje se odvijaju uz krajnje svedenu instrumentalnu pratnju, izdvajajući u prvi plan glas i poeziju Chinawoman. Na njenim koncertima uglavnom se sa strahopoštovanjem ćuti i prisustvuje dirljivom minimalističkom umetničkom majstorstvu, koje predstavlja potpuno posebno poglavlje na globalnoj alternativnoj sceni.

Upitana za muzičke uzore, Michelle Gurevich odgovara: Ala Pugačova, Šarl Aznavur, Lučo Dala, Adrijano Ćelentano, Amanda Lir, Fransis Laj, Vladimir Visocki. Onda su došli Metallica, Joy Division, Kraftwerk, Portishead, NIN, Lenard Koen…

A evo šta kaže o odluci da, umesto kao Chinawoman, ubuduće nastupa pod svojim imenom i prezimenom, i o utiscima sa prethodnih nastupa u Beogradu.

Kad sam prvi put otvorila Garageband (program za komponovanje, prim. aut.), pitao me je za naziv benda. Nisam imala snimljenu ni jednu notu u tom trenutku, i u šali sam napisala Chinawoman. Da sam znala da ću od muzike graditi karijeru, verujem da bih drugačije izabrala. Na poslednjem albumu konačno sam odbacila ovaj alijas i sada koristim svoje pravo ime, kao što čini većina mojih omiljenih umetnika.

Naši nastupi u Beogradu uvek su među najzabavnijim. Srpska publika uvek je bila veoma srdačna, predana, takođe i pomalo divlja. Mnogo toga se desilo u mom životu od prvog nastupa u Beogradu, naravno da sam se promenila, a promenili su se i nastupi. U neku ruku su teži, u drugu lakši. Sad, pošto sam završila četvrti album, mislim da imam veći izbor pesama za selekciju. Ali kako ne možemo pobeći od sebe, ja sam takođe ona ista Michelle.

Koncert počinje u 21 čas.

Ulaznice se, po ceni od 1200 dinara, mogu nabaviti preko Eventim prodajne mreže.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije