Dođi

Koncert grupe Bjesovi u Božidarcu

Koncert grupe Bjesovi u Božidarcu

Rok grupa Bjesovi najavila je koncert u Božidarcu za 18. mart od 20 h. Tom prilikom Bjesovi će svirati pesme sa prva tri albuma.

Pesme sa prvog albuma pod nazivom „U osvit zadnjeg dana“ koji je objavljen 1993. godine, Bjesovi nisu svirali na koncertima već dugi niz godina. S obzirom na to, ali i činjenicu da drugi i treći album predstavljaju njihova najplodnija ostvarenja po kojima su poznati, ovaj koncert će biti nešto drugačiji a svakako poseban za njihove fanove.

Na koncertu će biti izveden kompletan materijal sa prva tri albuma. Podsetimo na neke od pesama sa albuma „U osvit zadnjeg dana“ – „Zašto ovo ne bi bila ljubav“, “Mislim na nju“, „On je sam“ i naravno „Zli dusi“.

Bjesovi su osnovani krajem osamdesetih godina, tačnije 1987. godine kada su nosili naziv Baader-Meinhof. Zbog pritiska tadašnje gradske vlasti, nešto kasnije su promenili ime u Saint Gallen, pa China Blue da bi na kraju konačno postali Bjesovi. Poslednji i trenutni naziv benda predstavlja ijekavski prevod romana Zli dusi.

Do sada su objavili šest albuma od kojih je poslednji izašao pre dve godine pod nazivom „Svetla, svetlosti“. Osvajali su brojne nagrade na takmičenjima širom Srbije. Dobili su i Srebrnu plaketu „Takovski ustanak“ za dugogodišnji doprinos kulturnom razvoju grada i opštine Gornji Milanovac. Dok je pesma „Bolje Ti“ sa istoimenog pretposlednjeg albuma objavljenog 2009. godine, glasovima slušalaca beogradskog „Radija 202“ proglašena za treću najbolju pesmu 21. veka, Srbije i celog Ex-Yu regiona.

Iako su se članovi tokom godina menjali, vokal Zoran Marinković jedan od osnivača Bjesova, nalazi se u trenutnom sastavu.

Koncert u Božidarcu biće poseban doživljaj za njihovu publiku, ali i fanove grupa Strah od Džeki Čena i Sink, koji će tom prilikom nastupiti sa Bjesovima i upotpuniti nastup.

Cena karte je 500 RSD i možete je nabaviti u FELIX Shop-u i TC Sremska. 

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije