Srednjoškolci za srednjoškolce

Danas, 21. aprila, srednjoškolci i srednjoškolke širom Srbije učestvuju u projektu „Srednjoškolci za srednjoškolce“.

SzS je baziran na konceptu Social Day projekta koji se godinama unazad održava u zemljama Evrope, koji se osniva na srednjoškolskom aktivizmu i društveno odgovornom poslovanju preduzeća. SzS je samoodrživi projekat osmišljen u cilju prikupljanja finansijskih sredstava kako bi se poboljšalo stanje srednjih škola širom Srbije.

Svaka škola, preduzeće, institucija i pojedinac koji podrži ovaj projekat podstiče učenike/ce na sticanju radnog iskustva i time dobiju mogućnost da doprinesu poboljšanju svoje škole.

Srednjoškolci za srednjoškolce (SzS) je nacionalni projekat koji realizuje Unija srednjoškolaca Srbije - UNSS i koncipiran je tako da srednjoškolci jednog dana u toku školske godine idu da rade u javnim i privatnim preduzećima i na taj način promovišu srednjoškolski aktivizam i upoznaju se sa poslovnim svetom.

S druge strane, svi poslodavci zainteresovani da podrže srednjoškolce, na osnovu rada srednjoškolaca u njihovim preduzećima, doniraju prvi srednjoškolski fond „Srednjoškolci za srednjoškolce“.

Sredstva iz fonda koriste se za organizaciju treninga za pisanje projekata učeničkih parlamenta, kao i na realizaciju projekata koje učenički parlamenti podnose putem javnog konkursa.

U realizaciji projekta je do sada učestvovalo više od 40 gradova i opština u Srbiji, 10.000 srednjoškolaca, 1600 kompanija i finansirano je preko 90 projekata učeničkih parlamenata.

Više na ovom linku.

21. Apr 2017.
Uredništvo
Poslednji tekstovi