Dani fantazije u Novom Sadu

U Novom Sadu će 20. i 21. maja biti održani Dani fantazije. Ljubiteji društvenih igara imaće priliku da se okušaju na turnirima u  Magicu i Yu gi oh kartama u subotu, a 21. maj (nedelja) je rezervisan za školu Magic i Yu gi oh karata, za sve one kojima se igre dopadnu. Pored turnira, biće organizovano nekoliko tribina o fantastičnoj književnosti. Jedan od predavača biće profesorka sa Filozofskog fakulteta, Bojana Kovačević Petrović koja će govoriti o fantastici u latinoameričkoj književnosti. Za fanove biće nezaobilazna tribina o Igri prestola. O uticaju RP igara govoriće Predrag Filipović. Očekuje nas i nekoliko promocija knjiga domaćih autora.

Svim obožavaocima Harija Potera preporučujemo da ne propuste radionicu izrade čarobnih štapića u subotu, dok će u nedelju imati pravu priliku da pokažu koliko poznaju čarobnjački svet i učestvuju u Hari Poter kvizu. Tolkinovci neka se spreme i ponesu sveske za beleške zato što će u nedelju (21. maja) biti organizovana radionica vilenjačkog jezika!

Kosplej je nezaobilazan deo svake konvencije naučne i epske fantastike, zato spremite svoje kostime i učestvujte na revijama koje će biti održane i u subotu i u nedelju. Za one koje vole da zaplešu biće organizovana radionica irskog plesa. Onima koji su više naklonjeni istoku preporučujemo da obavezno posete prezentaciju kineskih društvenih igara i kaligrafije i oprobaju se u veštini lepog pisanja, a svakako i da ne propuste predavanje Nataše Pešić o značenju zmaja u kineskoj kulturi. Zaljubljenicima u grčku mitologiju i svima onima koji žele da o njoj saznaju nešto više pripremljeno je predavanje o Heraklovim podvizima.

Konvenciju će obogatiti i izložbe radova domaćih umetnika i fantazijskih Lego kockica, specijalni gost biće Dobrosav Bob Živković.

Pred nama je fantastičan vikend, meteorolozi najavljuju lepo vreme stoga se uputite na Novosadski sajam i uplovite u svet fantazije, naučite nešto novo i dobro se zabavite, pre svega! J

Satnicu događaja možete naći ovde.

Početak je zakazan za subotu, 20. maj u 10 sati, cena ulaznice je 250 dinara.

Autorka: Bojana Cvejanov

 

 

18. May 2017.
Uredništvo
Poslednji tekstovi