Alternativni izveštaj o položaju mladih

Krovna organizacija mladih Srbije te poziva da popuniš alternativni izveštaj o položaju mladih u Srbiji. Izrada izveštaja sprovodi se  kroz projekat „Glas mladih u demokratskim procesima“ koji realizuje Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, uz podršku Švedske.

U Srbiji se na godišnjem nivou objavi zanemarljivo mali broj izveštaja i istraživanja koji govore o položaju mladih, njihovim potrebama i problemima. U postojećim dokumentima kao što je npr. izveštaj koji jednom godišnje objavljuje Ministarstvo omladine i sporta čini se da se ne odražava sasvim objektivna slika, a izostaju i preporuke o mogućnostima za unapređenje datog stanja.

Imajući to u vidu, Krovna organizacija mladih Srbije namerila je da uradi alternativno istraživanje na temu položaja i potreba mladih u Srbiji koje će biti predstavljeno široj publici, ali i publikovano i distribuirano uoči proslave Dana mladih, 12. avgusta 2017. godine. Poseban akcenat biće stavljen na pitanja aktivnog učešća mladih u procesima donošenja odluka i ulozi u pristupanju Srbije EU.

Alternativni izveštaj, sa druge strane, trebalo bi da ponudi podatke koji bi mogli da se uporedno analiziraju u skladu sa postojećim izveštajima i istraživanjima, a pritom će sadržati desk analizu, rezultate rada u fokus grupama i analizu podataka dobijenih iz upitnika namenjenog svim mladima u Srbiji. S tim u vezi, Krovna organizacija mladih Srbije poziva sve mlade da ga popune, a organizacije članice, partnere i saradnike da upitnik proslede na relevantne adrese kako bi uzorak upitnika bio što reprezentativniji.

Rok za popunjavanje upitnika je 30. jun, a za njegovo popunjavanje potrebno je oko 15 minuta.

*Napomena: sva pitanja u upitniku su proizvoljna, te upitnik ne morate nužno popuniti u celosti. Svakako, molimo vas da pri popunjavanju popunite što više.

Iskoristi priliku i iskaži svoje mišljenje popunjavanjem upitnika ovde, kako bi se izradio Alternativni izveštaj o položaju mladih u Republici Srbiji.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

12. Jul 2017.
Uredništvo
Poslednji tekstovi