Dođi

Psihodramsko čitanje

Psihodramsko čitanje

U ponedeljak, 25. septembra u periodu od 18 – 20 h u Novom prostoru održaće se radionica - Psihodramsko čitanje na temu: bajke Zlatna jabuka i devet paunica”.

Voditeljkа radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka

Radionica nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga  u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče neko novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).

Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovajem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje ti može postati važno.

Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com 

Najnovije