BASF Chemgeneration naučni program

Od ove školske godine na Hemijskom fakultetu u Beogradu počinje da se realizuje međunarodni naučni program za srednjoškolce koji će trajati tokom čitave školske godine i koji će godišnje besplatno pohađati oko 1000 đaka iz srednjih škola sa teritorije Republike Srbije.

Program pod nazivom BASF Chemgeneration je deo šireg projekta koji obuhvata 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, a koji realizuju nemački BASF i mreža najprestižnijih naučnih ustanova širom Evrope, među kojima je i naš Hemijski fakultet.

BASF Chemgeneration naučni program biće predstavljen na konferenciji za medije koja će biti održana: na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Studentski trg 16) u utorak, 3. oktobra 2017. godine sa početkom od 10 časova.

Tokom konferencije, studenti Hemijskog fakulteta i 20 učenika XIII beogradske gimnazije izvodiće niz hemijskih eksperimenata, demonstriraće kako funkcioniše naučni projekat i pozvaće svoje vršnjake iz škola širom Srbije da se prijave za učešće u programu.

Đaci će na licu mesta reciklirati papir, praviti sisteme koji zaista mogu da prečiste prljavu vodu, izvoditi elektrolizu metala i dokazivati da postoje vrste plastike koje se mogu razgraditi za samo nekoliko nedelja.

Cilj BASF Chemgeneration naučnog programa je da obrazuje učenike srednjih škola o značaju hemije kao nauke u stvaranju održive budućnosti za čovečanstvo.

Program se sastoji od interaktivnih radionica tokom kojih će učenici imati priliku da izvode niz hemijskih eksperimenata i da tokom svakog od njih reše po jedan problem savremenog društva.

Link ka videu koji najavljuje projekat. POGLEDAJTE.

Autor fotografije je jdn2001cn0.
27. Sep 2017.
Uredništvo
Poslednji tekstovi