Dođi arhiva

Veštica iz Strašilova – Memento mori

Veštica iz Strašilova – Memento mori

Veštica iz Strašilova – Memento mori, koautorski roman koji potpisuju Miloš Petković, jedan od najčitanijih i najpopularnijih pisaca mlađe i srednje generacije i njegov ruski kolega, Anton Ivanovič Leskov objavljuje izdavačka kuća Portalibris.

U pitanju je dinamičan, forenzički triler sa elementima onostranog. Radnja romana odvija se u župskom vingorju podno Kopaonika osamdesetih godina, a sama pripovest prati sokolara sa beogradskog aerodroma, Stribora, čija leđa prekriva impozantna tetovaža grčkog krsta, zatim vešticu Dijanu iz sela Pokrep koju meštani šapatom nazivaju Snohvaticom i mističnog inspektora Krstića koji traga za počiniocem zverskih ubistava oko drevne tvrđave Koznik. Da li tajnu krije devojčica Kruna koja pati od porfirije, bolesti kraljeva i vampira, da li veštičije relikvije u Strašilovu predstavljaju odgovore ili tragove što vode do cilja? Dve zlokobne reči obitavaju u vetru i najavljuju završnicu od koje zastaje dah. Memento mori.

Unutar romana nalazi se foto-album sa fantastičnim fotografijama likova iz knjige, lokacija i značajnih predmeta i artefakata, kao i kompletna bibliografija i internet izvori dvojice autora. Blurbove za roman potpisuju fmajstor za filmsku masku Miroslav Lakobrija, Vladimir Todorović (Radio Beograd – 202) i novinar i tv-voditelj Katarina Obradović, dok je, kao model za vešticu Dijanu, učestvovala Ljubica Dolašević. Autor naslovnice je nagrađivani ilustrator Igor Krstić.

Na predstojećem 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga možete između ostalih, pronaći i ovu knjigu.

Najnovije