Dođi arhiva

Besplatni događaji za mlade u Studentskom kulturnom centru

Besplatni događaji za mlade u Studentskom kulturnom centru

Od ponedeljka, 13. do petka, 17. novembra u prostoru Studentskog kulturnog centra održaće se niz besplatnih predavanja i radionica za mlade. 

  • Ponedeljak, 13. novembar, 18 – 20h, Novi prostor
Radionica - Psihodramsko čitanje
Tema: Pad kuće Ušera E.A. Po
voditeljka radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka
 
Radionica nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga  u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija). Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici.
Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje vam može postati važno. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com
  • Sreda, 15. novembar, 14 – 17h, Mala sala
Kreativna radionica Liga znanja
Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF)
Teme:
- Razvoj karijernog puta kod mladih i
- Internet marketing kroz teoriju i praktična iskustva
Predavač: Miloš Mastilović, saradnik u nastavi na MEF-u i osnivač marketing agencije Click Media.
 
Radionica je osmišljena kroz predavačko - takmičarski koncept i organizuje se u saradnji Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF) i Studentskog kulturnog centra. Cilj je uspešno rešiti date zadatke i postaviti najkreativnije ideje.
Timovi broje od tri do pet članova. Za prijavu tima, potrebno je dostaviti: 1. Ime i prezime svih članova tima; 2. Ime srednje škole koju pohađaju članovi tima; 3. Kontakt telefon barem jednog člana tima. Prijave timova slati na e-mail: maja.ilic@mef.edu.rs i skcprojectteam@gmail.com
Svi učesnici će dobiti sertifikat za učestvovanje na radionici, a MEF je pripremio i iznenađenja.
  • Četvrtak, 16. novembar, 19h, Velika sala
Predavanje: Zašto zaboravljamo definicije i klasifikacije?
Predavač: Igor Rakić, osnivač Škole intelektualnih veština i autor TESLA Metodike efikasnog učenja, odnosno treninga Brzo Čitanje, Mentalne Mape, Tehnike Pamćenja i Organizacija učenja.
 
Jedna od najvećih noćnih mora studenata jeste da neće moći da se prisete onoga što su učili. Zašto ne možemo da se setimo činjenica koje smo upamtili, čak i kada nakon samog učenja znamo da ih znamo? Šta bi trebalo da uradimo da naše prisećanje postane bolje i da postanemo sigurni da ćemo da se setimo onog što smo memorisali?
Predavanje je prvenstveno namenjeno studentima društvenih fakulteta koji bi želeli da osveste zašto imaju problem sa zaboravljanjem i da nauče korisne strategije kako da ga reše.
Za predavanje je potrebno da ponesete beležnicu i pribor za pisanje!
  • Petak, 17. novembar, 19h, Mala sala
Projekat: Studenti studentima
Tako blizu, a tako daleko! Veče slovenskih jezika, kultura i tradicija!
Govore: studenti Katedara slovenskih jezika Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu
 
Studenti Studentima je najveći eksterni projekat Studentskog parlamenta Filološkog fakulteta. Svi zainteresovani biće u mogućnosti da saznaju nešto novo i korisno o različitim zemljama, kulturama i tradicijama. Ovo veče je još jedan korak ka njihovom cilju-širenju svesti o značaju jezika.
Ovoga puta imaćete priliku da slušate o nama bliskim narodima i jezicima, bitnim razlikama ali i onome što nas povezuje sa njima. Prepustite se čarima Poljske, Bugarske, Ukrajine, Češke.

Najnovije