Dođi arhiva

Poznati svetski fotograf Seb Janiak prvi put u Beogradu

Poznati svetski fotograf Seb Janiak prvi put u Beogradu

Asocijacija blanc / blank / бланк predstavlja francuskog fotografa, poznato svetsko ime koje se vezuje za umetničku fotografiju, muziku, svet dizajna i mode - Seba Janiaka!  Od ponedeljka, 6. novembra, izložba Seba Janiaka može se pogledati u okviru privatnih poseta – na zakazivanje

Seb Janiak prvi put izlaže u Beogradu, a njegova bogata i uzbudljiva biografija, te rad sa najvećim imenima iz sveta mode, dizajna i muzike, privukala je veliki broj posetialca na otvaranju njegove izložbe.

Fotografije Naomi, iz istoimene i nagrađivane serije, potpuno su oduševile prisutne, koji su se obraćali Sebu tražeći da im pojasni tehnike kojima se služio prilikom izrade ovih zaista impresivnih fotografija, nastalih 2011.godine. Jednako fascinantna serija Mimesis, privlačila je pažnju svojim koloritom i izvanrednim konceptom.

O saradnji sa Naomi kaže: Naomi ima zaista jedinstvenu energiju. Prvi put smo radili zajedno 1994. i od tada smo više puta sarađivali. Kad god radim sa njom, iznova se oduševim njenim samopouzdanjem, koje umetnika može samo da inspiriše. To nije samo lepa žena ispred kamere, već dama neverovatno sigurna u sebe. Zato su i rezultati naše saradnje tako dobri. S druge strane moram da se pohvalim da je Naomi uvek imala poverenja u mene i dozvoljavala mi da eksperimetišem i sa šminkom i sa svetlom, kako bih postigao sve te željene efetkte.

Izložba će biti otvorena do 3. decembra, ali od 6. novembra svi zainteresovani treba da najave svoju posetu ateljeu putem maila blanc@blancblank.net.

Svoju tridesetogodišnju karijeru, Seb Janiak započeo je sa čuvenim dizajnerom Filipom Starkom. Smatra se pionirom digitalne fotografije (jer je jedan od prvih koji je uspeo da uradi fotografiju koristeći kameru i video zapis) i izumiteljem digital matte painting tehnike (digitalno mat slikarstvo-fotografija putujuće pozadine). Specijalne efekte dobija isključivo koristeći različite tehnike u fotografiji (od analogne do digital matte painting) bez korišćenja fotošopa. Zbog izvanrednih rezultata koje dobija eksperimentisanjem na fotografiji, ubrzo postaje interesantan i reklamnoj i muzičkoj industriji, ne samo kao fotograf već i kao režiser.

U usponu svoje karijere, Seb Janiak bio je među 10 najboljih fotografa sveta.

Autorka fotografije: Marija Konjikušić

Najnovije