Antropološki razgovori #8

 

U četvrtak, 7. decembra u 19h u Novom prostoru Studentskog kulturnog centra održaće se još jedni Antropološki razgovori #8 na temu Pod obroncima Himalaja – prostor i vreme u Nepalu na kojima će da govoriti Brankica Kilibarda, antropološkinja.

KSEA – Klub studenata etnologije i antropologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, te poziva na uzbudljivo putovanje Nepalom. Od užurbane prestonice Katmandua, mirisa štapića u kombinaciji sa izmetom domaćih životinja i majmuna, preko veličanstvenih izlazaka sunca u predelu Pokhare i Sarankota, do pogleda na Anapurnu gde je prolaznost vremena misterija i gde je večito pitanje zapadnjaka: gde je nestalo onih 15 minuta u vremenskoj razlici od +3:45č?

Razmatraće se haotičnost prostora i fluidnost vremena ove zemlje malih granica, a velikog srca, saznati o posmrtnim ritualima, odnosima budista i hinduista, festivalu Divali i još mnogo čemu.

Na ovo putovanje i promišljanje povešće vas antropološkinja Brankica Kilibarda koja će podeliti svoja iskustva sa petnaestodnevnog putovanja.

Antropološki razgovori zamišljeni su kao mesto otvorene diskisije studenata etnologije i antropologije, ali i svih mladih drugih disciplina sa težnjom da se podstakne interdisciplinarni dijalog. Takođe, antropološki razgovori imaju za cilj da razmatrajući različite teme iz meseca u mesec, upoznaju širu javnost sa etnologijom i antropologijom, poljima istraživanja i njenom primenom u svakodnevnom i društvenom životu.

 

06. Dec 2017.
Uredništvo
Poslednji tekstovi