„Mama i smisao života” Irvina Jaloma

U ponedeljak, 11. decembra od 18 do 20h u Maloj sali Studentskog kulturnog centra održaće se radionica u okviru ciklusa Psihodramsko čitanje na temu priča Mama i smisao života iz istoimene zbirke Irvina Jaloma. Voditeljka radionice je Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka.

Radionica nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).

Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje ti može postati važno.

Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com

Ako ste čitali i dopalo vam se, ako vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj, dobrodošli ste!

06. Dec 2017.
Uredništvo
Poslednji tekstovi