Dođi arhiva

Belgrade Metal Meeting 2018

Belgrade Metal Meeting 2018

U petak, 19. januara od 16h, u novobeogradskoj Hali „Ranko Žeravica“ (ex-Hala sportova) biće održan prvi Belgrade Metal Meeting.

Ekskluzivni headline nastup imaće Kreator, a nastupiće Vader, Dagoba, Noctifera, Bombarder, Infest.

Nemački Kreator ne treba posebno predstavljati. Vodeći evropski thrash metal giganti sa karijerom koja traje 35 godina. Ove godine su objavili 14. album „Gods of Violence“, a u Beogradu će odsvirati redovni set.

Vader su miljenici domaće publike i bend koji u Srbiji ima jaku bazu posvećenih fanova. Bend i dalje promoviše svoj poslednji, 13. po redu album „The Empire“. Na koncertu u Beogradu bend će odsvirati specijalni The Ultimate Incantation set sa kojim proslavljaju 25. godina od izlaska svog albuma prvenca.

Dagoba je na sceni 20 godina i pored Gojire, jedan su od najpoznatijih metal izvoza iz Francuske. Surova kombinacija groove metala i elektronike je njihova specijalnost. Na koncertu će promovisati novi album „Black Nova“.

Slovenačka Noctiferia je sastav sa kojim je naša publika dobro upoznata. Koreni su im u death/black metal zvuku, a danas eksperimentišu sa modernijim metal rešenjima sa primesama industriala. Kao vrlo uspešan album upisiju „Death Culture“ (2010), dok im je prošle godine izašao akustični album „Transnatura“ na kojem se nalaze verzije starih pesama u novom aranžmanu.

Najubitačnije oružje domaće metal scene bend Infest, sa izlaskom petog studijskog albuma „Addicted to Flesh“, zakucao je svoj dominantni status na sceni i sa punim pravom deliće binu sa velikanima svetske metal scene.

Legende domaće scene bend Bombarder pridružiće se opakoj postavci predstojećeg metal spektakla. Nastup će ujedno biti i zvanična promocija vinilnih izdanja koja su nedavno ekskluzivno objavljena u Americi.

U planu je da Belgrade Metal Meeting postane tradicionalni festival.

Ulaznice za prvi Belgrade Metal Meeting su u prodaji a cene su: 3400 RSD (3700 RSD za fan pit), a dan koncerta 4000 RSD. Prodajna mesta su šopovi Felix u Beogradu i Mungos u Novom Sadu, kao i Eventim prodajna mreža.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije