Psihodramsko čitanje - „Čudesni svetovi” Volta Diznija

U ponedeljak, 29. januara od 18 do 20h u Novom prostoru u Studentskom kulturnom centru održaće se radionica Psihodramsko čitanje na temu: Tonka, priča sa divljeg zapada (iz knjige Čudesni svetovi Volta Diznija). Voditeljka radionice je Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka.

Radionica nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).

Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanih čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje vam može postati važno.

Ako ste čitali i dopalo vam se, ako  vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj,  dobrodošli ste!

Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen.

Ukoliko ne možete da pronađete priču, pišite nam i poslaćemo vam je u pdf formatu na vašu imejl adresu. Prijave slati na mejl: maricgordana21@yahoo.com.
26. Jan 2018.
Uredništvo
Poslednji tekstovi