Psihodramsko čitanje - „Stranac” A. Kami

U četvrtak, 8. februara od 18 do 20h u Novom prostoru Studentskog kulturnog centra održaće se radionica - Psihodramsko čitanje na temu: romana Stranac, A. Kami. Voditeljka radionice je Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka.
 
Radionica nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga  u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).


Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.


Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na mejl: maricgordana21@yahoo.com

Ako ste čitali i dopalo vam se, ako  vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj,  dobrodošli ste!

26. Jan 2018.
Uredništvo
Poslednji tekstovi