Dođi

Kinesko-srpski fotografski festival mladih 2018

Kinesko-srpski fotografski festival mladih 2018

Od 5. do 23. februara u Etnografskom muzeju (Studentski trg 13) biće održan Kinesko-srpski fotografski festival mladih 2018.

U okviru ove manifestacije biće održana i Nedelja kineskog dokumentarnog filma.

Oba događaja organizovana su povodom Kineske nove godine s idejom da se ojačaju partnerske veze ovih zemalja, produbi razumevanje između kultura, suzbije psihološki jaz i ojača razmena i saradnja među mladima.

U okviru Nedelje kineskog dokumentarnog filma biće prikazano deset filmova posvećenih različitim aspektima života u savremenoj Kini.

Na izložbi Kinesko-srpski fotografski festival mladih 2018. biće prikazani radovi kineskih i srpskih mladih fotografa koji su tokom decembra 2017. učestvovali na konkursu „Domovina i dom“. Konkurs je privukao skoro 100 učesnika s 15 univerziteta i institucija kulture iz Kine i Srbije.

Na izložbi je prikazano 80 radova koji svedoče o tradiciji, ljudima, prirodi i društvu. Najboljim učesnicima će biti dodeljena priznanja, a u žiriju će biti više srpskih i kineskih fotografa, uključujući i Songa Jinga, dekana Katedre za fotografiju Pekinške filmske akademije, najveće u Kini i jedne od najvećih u svetu, Dubravka Lazić, profesor fotografije i prodekan Akademije umetnosti iz Novog Sada i Andrej Vasiljević, srpski umetnik, grafički dizajner i fotograf.

Ideja vodilja ovog festivala je širenje kulturnog dijaloga i razmena ideja između Srbije i Kine u okviru projekta „Novi put svile“.

Organizator događaja je Udruženje za obrazovnu razmenu između Kine i Srbije, u saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu. 

Kinesko-srpski fotografski festival mladih – filmski program

(Svi filmovi su sa engleskim titlom.)

Ponedeljak, 5. februar (18h)
Confucianism In The Countryside; 64 min.

Utorak, 6. februar (18h)
The Agarrattan; 21 min.
The Most Beautiful Rural Teachers; 47 min.

Sreda, 7. februar (18h)
Journey To The East; 30 min.
Struggle With Hemophilia; 44 min.

Četvrtak, 8. februar (18h)
People-To-People Diplomacy: Six Decades Of Shining Glories; 49 min.
The Pelican Keeper; 12 min.

Petak, 9. februar (18h)
Students’ Works From Beijing Film Academy Modern Creative: Media College
Jue’er – Role; 22 min.
The Old Man And The Sea; 23 min.
The Swan Lake; 20 min.

Fotorgafija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije